
Černicové tvarohovo-šľahačkové tortičky
Tento recept som si vymyslela sama... mala som myšlienku ako urobiť malé tortičky z piškótového cesta tak,...

Rychlé koláčky
Potřebujeme 35 dkg polohrubé mouky, 1 Hera, 2 x sýr Apetito. Ze surovin zpracujeme...

Grilovaný pangasius na ihle
Papriky nakrájame na väčšie kocky. Rozmrazené rybie filé osušíme papierovým obrúskom a nakrájame ich na stredne...

Slané slimáčiky
Zo strúhaného syra si trošku odložíme bokom na posypanie. Urobíme si kvások a potom všetko spolu...

Chlebokoláč mandľový
Chladné a upršané, veterné a vraj letné počasie ma lákalo zapnúť rúru a vylepšiť nedeľnú náladu. Sladké...

Pstruh v čili košeli
V sobotu sme čakali návštevu a zistil som, že nemáme nič čo by sa dalo podávať...

Indický Turban
Recept pochádza z kuchárskej knihy konkrétne zo strany 67. Podľa názvu a aj ingrediencií ako uvidíme...

Palacinky z vločiek so špenátom a bravčovinou
Z času na čas, „semo_tamo“ sa moje najmilovanejšie Slniečko priženie z váhy v kúpeľni s rozhodným:...

Palacinky kakaovo-ríbezľové
Do mixéra vložíme múku, mlieko, kakao, vajcia a olej, všetko spolu zmiešame v...

Plnené šampiňóny
Recept som si vymyslela sama, podla svojho gusta. Je to veľmi chutné jedlo a doba prípravy...

Prívarok z mladej púpavy v bešamelovej omáčke
Variant omáčky s čisto púpavovou zložkou. Naša milovaná babička lady Ann, ju síce používala iba...

Limonáda z kvetov z prírody
Osviežujúca voňavá limonáda, ktorú si jednoducho a rýchlo viete pripraviť aj vy doma. Stačí ísť...

Mafiny s quinoou a so špenátom
Príprava mafinov z quinoy nabitej vápnikom a bielkovinami je veľmi rýchla. Môžete ich podávať samostatne alebo...

Mánkův kapr v listovém těstě
Tuhle rybí variaci na Beef Wellington jsem vymyslel v létě 2008, kdy na webu pana Cuketky...

Zalejvanda
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a dáme variť do 250 ml osolenej vody. Po 5...

Farfalle s tuniakovo-rajčinovou omáčkou
Rada robím recepty, ktoré nevyžadujú dlhú úpravu a ešte sú aj vynikajúce. Medzi také patrí aj...

Špagetové mäsko
po dlhšom čase zas pridávam receptík tak dúfam že vám bude chutiť varecháči :)

Pikantná šošovica
takto pripravená šošovica sa dá jesť buď ako hlavné jedlo s údeným mäsom alebo ako šalát teplý...

Steak z tuniaka s edamame a ponzu omáčkou
Japonský názov edamame v preklade znamená fazuľa na konári; používa sa na označenie ešte nezrelých sójových bôbov....

Kuracie plátky v marináde
Toto je jedno z jedál, ktorého samotná tepelná príprava zaberie niekoľko minút....

Štipľavá pochutina
Túto pochutinu pripravujem v jeseni, keď sú všetky ingrediencie a používam ju počas potreby ako prídavok...