Orechovo - makový koláčik

denyany - fotkadenyany, 23. januára 2013

Tento šťavnatý koláčik poznám ešte z detstva. Ja ho robím len zriedka, keďže je náročný na vajcia. Ale raz za čas ho upečiem. Skúste aj vy.

30 minút
príprava
30-40 minút
na 170 °C

Suroviny

12 ks
1 ks
40 dg
15 dg
5 dg
20 dg
2 PL
1 ks
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Orechy posekáme a pomelieme, mak pomelieme .

  2. 2

    Oddelíme bielky od žĺtkov.

  3. 3

    Palmarín alebo iný tuk na pečenie miešame s cukrom a vanilkou do penista.

  4. 4

    Pridáme žĺtky a poriadne zamiešame alebo šľaháme, aby vznikla jednotná masa.

  5. 5

    Vmiešame postupne mak a orechy a múku, nakoniec aj PDP.

  6. 6

    Ušľaháme si tuhý sneh a jemne vmiešame do masy z predchádzajúceho bodu.

  7. 7

    Vylejeme na menší plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme asi 30-40min.pri 170stupňoch.( tu ale chcem upozorniť, aby ste skontrolovali už po 25 minútach, lebo každá rúra pečie ináč a stalo sa mi, že v rcp. bol odporúčaný čas pečenia 40 minút, ale môj koláč bol hotový už po 25 min.)

  8. 8

    Na vychladnutý koláč dáme čokoládovú polevu, alebo džem a čokoládu, alebo posypeme práškovým cukrom. Nech sa podarí !

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu
Takýto koláč netreba piecť na papieri stačí iba plech pomastiť a ked už tak aj posýpať múkou.Ibaže sa ti nechce potom umyť plech.Nieje to koláč šťavnatý ale môže byť po upečení vláčny.
ancicka, prečo by sa nemal piecť na papieri? na papieri pečiem všetko okrem bábovky, mafinov a kysnutého cesta, v živote som nič nevymazávala a nesypala múkou a som spokojná. nie je to o lenivosti, ale je to rýchle a praktické.

Pridaj komentár k receptu: