Tento šťavnatý koláčik poznám ešte z detstva. Ja ho robím len zriedka, keďže je náročný na vajcia. Ale raz za čas ho upečiem. Skúste Zobraziť celý popisTento šťavnatý koláčik poznám ešte z detstva. Ja ho robím len zriedka, keďže je náročný na vajcia. Ale raz za čas ho upečiem. Skúste aj vy.
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Orechy posekáme a pomelieme, mak pomelieme .
- 2
Oddelíme bielky od žĺtkov.
- 3
Palmarín alebo iný tuk na pečenie miešame s cukrom a vanilkou do penista.
- 4
Pridáme žĺtky a poriadne zamiešame alebo šľaháme, aby vznikla jednotná masa.
- 5
Vmiešame postupne mak a orechy a múku, nakoniec aj PDP.
- 6
Ušľaháme si tuhý sneh a jemne vmiešame do masy z predchádzajúceho bodu.
- 7
Vylejeme na menší plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme asi 30-40min.pri 170stupňoch.( tu ale chcem upozorniť, aby ste skontrolovali už po 25 minútach, lebo každá rúra pečie ináč a stalo sa mi, že v rcp. bol odporúčaný čas pečenia 40 minút, ale môj koláč bol hotový už po 25 min.)
- 8
Na vychladnutý koláč dáme čokoládovú polevu, alebo džem a čokoládu, alebo posypeme práškovým cukrom. Nech sa podarí !
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu