Pstruh plnený lososom a teplým šošovicovým šalátom
šéfkuchár Grandhotela**** v Starom Smokovci, 23. októbra 2018

Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
Suroviny
| 8 filiet | 
                                                             | 
                                                    
| 1 | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 50 g | 
                                                             | 
                                                    
| 200 g (filety) | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 4 ks | 
                                                             | 
                                                    
| Šošovicové ragú: | |
| 150 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1/2 ks menší | 
                                                             | 
                                                    
| 500 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| Príloha: | |
| 4 ks | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Šošovicové ragú: V osolenej vode uvaríme šošovicu domäkka a scedíme. Na panvičke rozohrejeme olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, krátko restujeme, pridáme na malé kocky nakrájanú mrkvu, zeler, osolíme a podlejeme zeleninovým vývarom, podusíme 10 minút. Pridáme uvarenú šošovicu a dochutíme.
- 2
 Batáty: Zemiaky ošúpeme a uvaríme v osolenej vode, pred podávaním pečieme v kontaktnom grile.
- 3
 Pstruh: Filety zo pstruha vykostíme a orežeme do požadovaného tvaru. Obrezky z ryby rozmixujeme s vajíčkom a so smotanou, túto zmes budeme používať ako spojivo. Pripravenú filetu pstruha potrieme zmesou, dáme plátok morskej riasy, znova potrieme, dáme kúsok lososa a za pomoci potravinovej fólie zrolujeme. Varíme vo vodnom kúpeli pri teplote 60 °C dve hodiny.
Tiež plnený pstruh:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu