Pstruh plnený lososom a teplým šošovicovým šalátom
šéfkuchár Grandhotela**** v Starom Smokovci, 23. októbra 2018
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
Suroviny
8 filiet |
|
1 |
|
|
|
50 g |
|
200 g (filety) |
|
|
|
|
|
4 ks |
|
Šošovicové ragú: | |
150 g |
|
1 ks |
|
1/2 ks menší |
|
500 ml |
|
|
|
Príloha: | |
4 ks |
|
Postup
-
1
Šošovicové ragú: V osolenej vode uvaríme šošovicu domäkka a scedíme. Na panvičke rozohrejeme olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, krátko restujeme, pridáme na malé kocky nakrájanú mrkvu, zeler, osolíme a podlejeme zeleninovým vývarom, podusíme 10 minút. Pridáme uvarenú šošovicu a dochutíme.
- 2
Batáty: Zemiaky ošúpeme a uvaríme v osolenej vode, pred podávaním pečieme v kontaktnom grile.
- 3
Pstruh: Filety zo pstruha vykostíme a orežeme do požadovaného tvaru. Obrezky z ryby rozmixujeme s vajíčkom a so smotanou, túto zmes budeme používať ako spojivo. Pripravenú filetu pstruha potrieme zmesou, dáme plátok morskej riasy, znova potrieme, dáme kúsok lososa a za pomoci potravinovej fólie zrolujeme. Varíme vo vodnom kúpeli pri teplote 60 °C dve hodiny.
Tiež plnený pstruh:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu