Plnený pstruh
Plnený pstruh

Pstruh plnený lososom a teplým šošovicovým šalátom

Peter Pikovský
šéfkuchár Grandhotela**** v Starom Smokovci, 23. októbra 2018
Pstruh plnený lososom a teplým šošovicovým šalátom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
160 minút
príprava

Suroviny

8 filiet
1
50 g
200 g (filety)
4 ks
Šošovicové ragú:
150 g
1 ks
1/2 ks menší
500 ml
Príloha:
4 ks




Postup

  1. 1

    Šošovicové ragú: V osolenej vode uvaríme šošovicu domäkka a scedíme. Na panvičke rozohrejeme olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, krátko restujeme, pridáme na malé kocky nakrájanú mrkvu, zeler, osolíme a podlejeme zeleninovým vývarom, podusíme 10 minút. Pridáme uvarenú šošovicu a dochutíme.

  2. 2

    Batáty: Zemiaky ošúpeme a uvaríme v osolenej vode, pred podávaním pečieme v kontaktnom grile.

  3. 3

    Pstruh: Filety zo pstruha vykostíme a orežeme do požadovaného tvaru. Obrezky z ryby rozmixujeme s vajíčkom a so smotanou, túto zmes budeme používať ako spojivo. Pripravenú filetu pstruha potrieme zmesou, dáme plátok morskej riasy, znova potrieme, dáme kúsok lososa a za pomoci potravinovej fólie zrolujeme. Varíme vo vodnom kúpeli pri teplote 60 °C dve hodiny.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia