Kurča Alečo

peter64 - fotkapeter64, 6. februára 2012

tento recept neviem odkiaľ so ho zohnal niečo sa mi mary že asi s knihy Petra Novotného ale niesom si isty

Suroviny

1500-2000 g
3 PL
4-5 ks
3 dl
1/2 čl
1/2 čl
4 PL
4 ks uvarené natvrdo




Postup

  1. 1

    Kurča rozporcujeme a zbavíme kože.Prudko opražíme na rozohriatom oleji a odložíme do tepla.Na oleji speníme nadrobno posekané cibule, vrátime späť kurča a chvíľu oprážame.Potom podlejeme hydinovým alebo mäsovým vývarom, dochutíme karí korením a mletým ďumbierom.Premiešame spolu s rajčiakovým pretlakom a osolíme.Prikryjeme a udusíme do mäkka.Keď je kurča takmer mäkké, pridáme očistené natvrdo uvarené vajcia, ktorých bielka pokrájame na štvorčeky.Vhodnou prílohou je ryža.

Diskusia k receptu

evanaaa
Dobre, @Peter64 , zaujímavé s tým vajíčkom. Ale píšeš, že bielka pokráijať a čo so žĺtkami? Myslela som podľa názvu, že to bude kurča s lečom,hihi.
zdezda
:-)evanaa, zltka sa predsa rozhabarkuju, zahustia stavu, inak aj mne by sa tam hodila napr. paprika, no zazvor je v tomtom zimnom obdobi uplne supis :-)
jatanika
a ja viem odkiaľ je recept :-)) .... starý kalendár gazdinka zo 70 - tych alebo 80 - tych rokov .... a tú fotku si viem predstaviť .... vajíčka tam boli dané uvarené nakoniec vcelku (alebo polovičky?) ... ozdobené ponarezovanou "mriežkou" na bielku (ako pagáčiky napr.)
vanilka111
mňa by zaujímalo,či Peter tie recepty aj pripravuje,alebo len opisuje a zverejňuje. všetky sú len holé,bez fotopostupu... akoby mal doma hydinovú kuchárku a z nej nám tu opisoval recepty. ja si radšej vyskúšam pekne nafotený recept,ktorý je aj vyskúšaný :-(
evanaaa
Ano, iste opisuje, ako na páse, hihi. Najpr to bolo len hovädzie mäso, potom bravčové, teraz hydina, aspoň máte kopu inšpirácií na varenie.@zdezda , síce sa to nepíše tam, ale niečo podobné som si myslela.
edimilka
máte pravdu babenky krajší receptík je ked vidno čo by sme spapkali díky
vanilka111
lenže v kuch.knihách sa často nájdu aj zlé recepty,mali by sa tu uverejňovať len vyskúšané a nafotené...
peter64
pre vanilku 111 neodpovedali ste mi na otázku a ďalej fotka môže byť ok a recept aj ta stoji za figu a za ďalšie všetky recepty sa aj tak nedajú pripraviť a keď sa Vám nepáči môj spôsob uverejňovania tak jednoducho ignorujte moje recepty to to je moja posledná pripomienka k foteniu receptov
vanilka111
žiadnu otázku som nepostrehla,ale aj tak si myslím,že tie jedlá nevaríte,len opisujete z kuchárskych kníh... a iste si to nemyslím iba ja.

evanaaa
Ja čítam skoro všetky recepty a každý nemá možnosť fotiť, preto ani radšej nepridávam, aj keď uznám, že recept s fotopostupom je prehľadnejší, ale takéto pripomienky zasa mnohých odradzujú, ako som už spomínala. A nie jedenkrát. Treba mať dobrú predstavivosť ( ako fotografiu) a vduchu si to postupne " prehrať" tak ako to čítate.
bejgi
recept je fajn, ja by som urobila bez vajec ;) prosím ťa @peter64 oprav si pravopis joooj :(




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia