Dubákové rezne v sezame
Róbert Hudák
šéfkuchár hotela Sliezsky dom v Tatranskej Polianke, 17. júla 2018
šéfkuchár hotela Sliezsky dom v Tatranskej Polianke, 17. júla 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
Suroviny
600 g čerstvé (dubáky) |
|
1 pohár |
|
4 ks |
|
2 poháre (mix) |
|
|
|
|
|
na vyprážanie |
|
600 g (baby) |
|
40 g |
|
2 PL nasekaná |
|
Postup
-
1
Očistené hubové klobúky nakrájame na plátky hrubé asi 1 cm, osolíme a okoreníme. Každý postupne obalíme v múke, rozšľahaných vajciach a nakoniec v sezamových semienkach a na rozpálenom oleji vypražíme z oboch strán dozlatista.
- 2
Podávame s varenými baby zemiakmi, ktoré opečieme na masle, zamiešame s nasekanou pažítkou a dochutíme soľou a korením.
Tiež vyprážané huby:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu