Šalát z kyslých rybičiek

golga - fotkagolga, 22. mája 2014

Kúpila som si zavináčov a keďže som sa nejako k nim nemala :-) hľadala som na nete, čo by sa s nimi dalo podniknúť. Zobraziť celý popisKúpila som si zavináčov a keďže som sa nejako k nim nemala :-) hľadala som na nete, čo by sa s nimi dalo podniknúť. A zrazu to prišlo! Objavila som super recept, ktorý sa mi páčil od prvého momentu a ďalší super recpetík do zbierky bol zrazu na svete :-)

15 minút
príprava

Suroviny

podľa chuti
2 - 3 ks
1 ks
hrsť
4 - 5 ks
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Suroviny sú informačné, množstvá si upravte podľa seba a svojej chuti. Môžete si pridať aj ďalšie suroviny, napr. kukuričku.......... Rybičky nakrájame na kúsky, mrkvu uvaríme, a po vychladnutí ju nakrájame na kocky, mrazený hrášok zalejeme vriacou vodou a scedíme, cibuľu a uhorky nakrájame na drobno, pridáme majonézu a kyslú smotanu, zamiešame, dochutíme korením a soľou a ak treba pridáme pár kvapiek citrónu. Odložíme do chladničky aspoň cez noc, najlepší je ale tak na druhý deň. Dobrú chuť. Ak použijete zavináče, tak kapustu z nich vyberte a či ju do šalátu použijete, alebo nie je na Vás. Ja som ju tam nedala.

Diskusia k receptu

hanak
@golga , verím ti, že šalát je výborný, je totiž takmer identický so šalátom, ktorý pred časom pridala vynikajúca pani varechačka @tinca. Podľa jej receptu som ho už párkrát robil, je fakt výborný.
golga
@hanak , práve som si ho na linku, čo si tu dal na pani varecháčku @tinca kukla a ozaj, fakt je skoro identický. Takže je to znak, že je super a to ma teší :-)
evanaaa
Skoro taký istý rybací šalát som robila cez sviatky aj ja ( na Veľkú noc). Bol iste lepší ako ten kupovaný kyslý ako ocot.
golga
@evanaaa
určite bol lepší ako kupovaný, doma urobené je zdravšie, okrem toho že človek vie čo si tam dá, čerstvosť surovín atď... a hlavne je bez zbytočných E-čkových konzervantov




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia