Kapustový pilaf
Kapustový pilaf

Kapustový pilaf s kuracím mäsom

ryzasos - fotkaRyža SOS, 3. júna 2022. Komerčný recept.
Kapustový pilaf s kuracím mäsom
Foto: ryzasos

Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty. Kapustový pilaf pripomína svojím výzorom aj chuťou kapustové rizoto. Na prípravu tohto jedla budete potrebovať iba zopár Zobraziť celý popisTento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty. Kapustový pilaf pripomína svojím výzorom aj chuťou kapustové rizoto. Na prípravu tohto jedla budete potrebovať iba zopár základných surovín. Kapustový pilaf s kuracím mäsom je sýty, chutný a plný bielkovín. Vynikajúci recept, ktorý spája 3 hlavné suroviny - kapustu, ryžu a kuracie mäso v chutnej podobe.
Zdroj: Fitrecepty

4
porcie
10 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
250 g
700 ml
1 ČL
1/2 ČL
1 PL
Mäso:
600 g
1/2 ČL
1 PL




Postup

  1. 1

    Ryžu zalejeme 700 ml vody alebo zeleninového vývaru, osolíme ju a varíme 10 minút.

  2. 2

    Potom k ryži pridáme na tenké pásiky nakrájanú očistenú kapustu. Hrniec zakryjeme a pilaf varíme ešte 20-30 minút.

  3. 3

    Občasne ryžu kontrolujeme, aby sa nepripálila, premiešame ju a prípadne ju aj podlejeme vodou. Pilaf bude hotový, keď kapusta dostatočne zmäkne a ryža bude krémová.

  4. 4

    Medzitým v druhom hrnci rozohrejeme olivový olej a orestujeme na ňom na malú kúsky nakrájané kuracie prsia.

  5. 5

    Ku koncu mäso okoreníme a osolíme.

  6. 6

    Hotový pilaf podávame s kuracím mäsom.

Diskusia k receptu

bugout
Väčšina týchto receptov je pre mňa veľkou demotiváciou pre návštevu stránky fit recepty 😂😂
bugout
@zolik (3.6.2022 17:04) 😂😂 Až tak na mňa tieto recepty nepôsobia 😂😂 a SOS kupujem. Nechápem, že firma ako SOS má za potreby takúto formu reklamy. Zaujímalo by ma či to má pre nich aj nejaký relevantný dopad na predajnosť. Lebo ako som už spomínal na fit recepty sa dívať určite nepôjdem...
bugout
@mirop (3.6.2022 12:51) pred pár dňami ma pustili z nemocnice a jedlo tam vyzeralo lepšie. Aj keď ja som jesť nemohol, ale z minulosti viem, že aj chutilo dobre...
2x haji a mirop
evanaaa
Nuž neviem, či by som zjedla kombináciu kapusty s ryžou, asi by mi nechutila, ale ktovie.....mňa už len ten obrázok jedla odrádza, bledý, neduživý. No ryžu SOS kupujem stále, už dlhé roky a chutí nám, ale len tú guľatú. Aký je rozdiel medzi rizotom a pilavom?
bugout
@evanaaa (3.6.2022 20:47)
Ja kapustový pilav plánujem, ale od @cesminaz , nie toto čudo čo ani lne nevyzerá dobre.
A k tvojej otázke rizoto/risotto/pilav/plov/paela... skrátka je to vždy ryža (možno aj bulgur) s niečím (ja som raz robil zmes bulgur, ryža a pohánka). Rozdieli v regióne a krajine z kade sú jednak v surovinách (vrátane druhu rýže) a v spôsobe prípravy. Aj naše slovenské rizoto robí každý po svojom. Napríklad jeden zo spôsobov prípravy plovu je v takej nádobe tvarovo ako wok. Najskôr sa urobí mäsový základ na ten ide vrstva zeleniny a potom ryže, nič sa nemieša a ryža sa len parí.... Niekde som počul nejakého kuchára tuším to bol rus, ktorý povedal, že to je taký mužský rituál a robí sa to naozaj dlho myslím, že hovoril o uzbeckom plove.


bugout
Raz som bol na Ukrajine v uzbeckej reštaurácii a takto vyzeral plov samarkand.... Mäso sa rozpadalo a ryža bola krásne sypká... Apropo jedol som tam aj jednu z najlepších polievok, akú som potom už nejedol, bola z červenej šošovice a hrachu. @mijaita nepoznáš ju náhodou?


haji
Našlo by se pár přijatelných receptů od RyžaSOS. Většina je neobratně šita horkou jehlou.
Tento recept je opravdu chudák. Nemocniční strava, s tím se dá souhlasit, nejspíš speciality pro pacienty na očním oddělení a s nabouranými chuťovými buňkami. Škoda, i komerční recept může být fajn, chutný a na fotu přitažlivý.
Ryža SOS se u nás prodávala, z nabídky zmizela. Konkurence je velká. Zatím.
evanaaa
@bugout , vďaka, aj som si to myslela, inak, my máme radi mäsovozeleninové rizoto, také to naše, slovenské :)
1x bugout
bugout
@evanaaa (4.6.2022 18:16)

Aj my doma robíme najčastejšie také naše klasické... Niekedy s mäsom niekedy len zelenina. Niekedy ryža, niekedy cestovinová ryža. Častejšie asi bez mäsa a z cestovinovej rýže a strúhaný syr samozrejme. Myslím, že som tu dal aj recept.
cesminaz
@bugout určite neolutuješ ak vyskúšaš🙂 Ja občas k nemu spravím aj mäso kavurma, ale je úžasne chutný aj samotný, len tak bez mäsa🙂






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia