
Pórovo-kurací nákyp
Dlhe roky som zila "vonku", kde som sa priucila par receptom. Tento je jeden z...

Šúľance so slivkovou zmrzlinou a s perníkovou mrvenicou
Vykôstkované slivky s cukrom rozvaríme. Pridáme slivovicu a rozmixujeme dohladka. Zmes preložíme na plech a zamrazíme....

Banánové raw košíčky na rýchle zjedenie
Banány ja môžem. Len nemám rada tie príliš dozreté, z tých potom vymýšľam takéto „recyklačné“...

Studená polievka gazpacho
Perfektné letné osvieženie v podobe sýtej zeleninovej polievky nám počas horúcich letných dní najlepšie ulahodí. Naša...

Syrové cookies
Rúru predhrejeme na 180 °C. Zmiešame Heru a syr, rozmiešame do hladka, pridáme cukor,...

Kakaový pníček s čučoriedkami
Zo šiestich bielkov vyšľaháme sneh, do ktorého zašľaháme cukor. Zľahka pridáme šesť žĺtkov a opatrne...

Hrušková polievka so syrovými guľkami
Hrušky rozpolíme, ošúpeme, odstránime jadrovník a nakrájame na malé kocky. Do kastróla dáme vodu,...

Cuketovo-cvikový šalát
POSTUP : všetko spolu premiešať a nechať postáť. Potom ponakladať do pohárov a sterilizovať. ...

Šampiňóny, fenikel, brokolica s ryžou, avokádom, kimchi a olivami
Osviežujúci rýchly obed pripravený do pol hodinky :)

Filipkova mrkvičková torta
Táto torta je ďalším výtvorom z Filipkovej knižky, na ktorej sa aj podielal.

Kapustový pilaf s kuracím mäsom
Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty. Kapustový pilaf pripomína svojím výzorom aj chuťou kapustové rizoto....

Pomarančové polmesiačky
Tento recept som objavila uz davnejsie a kedze rada peciem vyskusala som ho a je super.

Červená cibuľová polievka s tymianom a slaninkou
Dve červené cibuľky na jemno posekám v mixéri. Jednu pokrájam na kolieska. Cibuľky dusíme výhradne...

Zeleninové mešce s dubákovými toliarikmi
Tieto mešteky sú u nás obľúbené s akoukoľvek plnkou. dnes som ich urobila zo zeleninového cesta...

Gumbo
Ďalšia zastávka v Louisiane, tentokrát ich rukopisný gulášoidný prívarok zvaný "gumbo".

Obaľované vajcia
Vajcia varíme 5 minút, potom ich trošku naklepneme, ochladíme v studenej vode a olúpeme...

Mleté kuracie medailóniky s hubami a pórom
Jedlá z kuraciny patria k najobľúbenejším: pre svoju jednoduchú prípravu, výbornú chuť, rôznorodosť. S...

Caramelle plnené syrom taleggio
Pasta po taliansky znamená cesto, ale je to zároveň aj výraz pre všetky druhy a...

Farebná nádivka ZELENIŇÁK
Jedlá zo zeleniny NIKDY nemôžu byť nechutné, leda že by sa čosi pokazilo počas ich prípravy....

Figy zapečené s camembertom
Figy do kríža narežeme, do vnútra vložíme kúsok camembertu, nasekané orechy a pridáme med.

Jahodový krém s tvarohom
Do horúceho mlieka pridáme kryštálový cukor, semienka z vanilkového struku, nakrájané jahody a varíme asi...