Limonáda z kvetov z prírody videorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 25. júna 2023

Osviežujúca voňavá limonáda, ktorú si jednoducho a rýchlo viete pripraviť aj vy doma. Stačí ísť na prechádzku do prírody a nazbierať si aj kvety Zobraziť celý popisOsviežujúca voňavá limonáda, ktorú si jednoducho a rýchlo viete pripraviť aj vy doma. Stačí ísť na prechádzku do prírody a nazbierať si aj kvety z bazy čiernej a voňavého bieleho agátu.
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/2023/06/svieza-limonada-z-prirodyz-vonaveho.html

15 minút
príprava
Limonáda z kvetov z prírody (videorecept)
Foto: cesminaz

Suroviny

 (kvety)
 (kvety)
 (nemusí byť)
podľa chuti (čerstvá)




Postup

  1. 1

    Nazbierame si rozkvitnuté voňavé kvety bazy a agátu. Kvety bez opláchnutia dáme do veľkej fľaše asi do 3/4. Medzi alebo na vrch dáme aj kolieska citrónu a aj mätu ak chcete.

  2. 2

    Celé zalejeme studenou vodou, v ktorej sme rozmiešali cukor podľa chuti. Kto nechce, ten cukor nedá. Fľašu zakryjeme kúskom látky a gumičkou. Necháme stáť takto 24 hodín. Najlepšie vonku, kde svieti aj slnko.

    Limonáda z kvetov z prírody (videorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na druhý deň limonádu cez sitko precedíme. V tejto horúčave tento nápoj úžasne osvieži s kúskami ľadu! Má úžasnú chuť a vôňu :-) Nech vám chutí. Na zdravie!

    Limonáda z kvetov z prírody (videorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Diskusia k receptu

kucharka
Dobrota. Mám rada takéto veci, hlavne v lete.
Len by som chcela vedieť, že prečo sa kvety pred naložením nemajú oplachovať?
Predsa len, mušky, prach …. A aj tak idú hneď do vody, tak voda im nemôže uškodiť…
cesminaz
@kucharka (25.6.2023 19:20)

Som toho názoru, že či už bylinky či už kvety na limonádu by sa nemali zbierať hneď niekde pri ceste, kde je zhon, kde chodia autá, alebo psi a mačky. Ja zbieram všetko vonku v prírode, daleko od dediny a zhonu. Poviem ti, že všetko čo nazbieram, či už kvety alebo bylinky, nič neopláchnem, jedine ak sú od blata. Ak zbieram nejaké bobule, tak ich tam rovno aj niekolko zjeme, alebo iné malé ovocie po ceste na prechádzke. Nepovažujem za nutné všetko nonstop umývať a čistiť🙂 A ja som sa naučila ešte od svojej babky, že ani sa niektoré rastliny nemajú pred použitím oplachovať🙂 Keď idem odkladať do fliaš/ zavárať, tak áno, väčšinou všetko umývam, ale aj to nie celkom všetko, záleží od toho čo to je. Čo sa týka tvojej otázky, len tolko, že keď otrasieš dobre kvetmi tak mušky a chrobáčiky opadajú. A umývať ich neumývam, lebo vymyješ rovno aj ten voňavý a chutný peľ. Nie som proti ak niekto chce, nech si kvety opláchne, ale myslím že aj tak sa cedí cez sitko aspoň čo sa mušiek týka. Vdaka za pozastavenie a komentár. Pozdravujem a pekný večer prajem.
kucharka
@cesminaz (25.6.2023 21:03)

Ďakujem za odpoveď. Aj ja si v prírode alebo na záhrade dám ovocie bez opláchnutia, nevadí mi to. Len sa mi to zdalo divné, že prečo by sa nemali oplachovať … Ten peľ ma teda nenapadol :)
Príjemný zbytok dňa prajem.