Foto: livinka
Na Veľkú noc som mala chuť vyskúšať nejaký nový dezert. Na tento som natrafila na jednom zahraničnom blogu, trochu som si ho upravila a Zobraziť celý popisNa Veľkú noc som mala chuť vyskúšať nejaký nový dezert. Na tento som natrafila na jednom zahraničnom blogu, trochu som si ho upravila a neoľutovala som - je síce z tých sladších, ale je naozaj výborný a pre milovníkov marcipánu ako stvorený :)
porcií
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
Hrušky olúpeme, zbavíme stopiek, rozpolíme a potrieme šťavou z polovice citróna (aby nezhnedli).
- 2
V hrnci necháme zovrieť vodu, pridáme cukor a vydlabané semienka z vanilkových luskov a aj vydlabané vanilkové lusky. Zahrievame, kým sa cukor nerozpustí.
- 3
Pridáme hrušky, necháme rýchlo zovrieť a varíme, kým hrušky nezmäknú (mali by byť mäkké, no stále pevné - nie rozvarené!). Ja som mala celkom tvrdé hrušky, varila som ich asi 7-8 minút. Po uvarení ich necháme odkvapkať, vychladnúť a nakoniec z nich odstránime jadrovníky.
- 4
Lístkové cesto rozvaľkáme a formičkou (príp. pohárom alebo mištičkou) vykrojíme z cesta 8 väčších koliesok (tak aby nám ostalo čo najmenej zvyškov z cesta). Na ne nastrúhame marcipán (strúhať sa bude lepšie, ak ho necháme chvíľu v mrazničke) a posypeme ich plátkami mandlí.
- 5
Hrušky narežeme tak, aby zostali pri stopke spojené. Roztiahneme ich do vejáriku a poukladáme na pripravené kolieska.
- 6
Pečieme v rúre vyhriatej na 190 stupňov asi 20 minút. Po 15 minútach hrušky poprášime práškovým cukrom a necháme jemne skaramelizovať. Vyberieme z rúry, necháme trochu vychladnúť a podávame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu