porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V mise vyšľaháme žĺtky s cukrom, pridáme kakao, hrubú múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec opatrne vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto nalejeme na maslom vymastenú a vysypanú formu a pečieme v rúre pri 180 stupňov Celzia asi 20–25 minút. Po upečení necháme vychladnúť.
- 2
Krém: z 30 g masla a rovnakého množstva múky pripravíme zápražku, odstavíme ju, vlejeme do nej mlieko, rozmiešame, vrátime na minútku na platňu a vymiešame hladkú kašu. Necháme ju vychladnúť a medzitým si vyšľaháme maslo s cukrom a kakaom. Keď je kaša vychladnutá, vmiešame do nej maslovú hmotu a vyšľaháme ju na krém. Šľahačky vyšľaháme dotuha.
- 3
Na studený korpus natrieme kakaový krém, naň dáme ušľahanú šľahačku a nastrúhanú čokoládu. Dáme vychladnúť do chladničky (najlepšie cez noc) a po nakrájaní rezov ich ozdobíme semienkami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu