Sladké mámenie

sandra - fotkasandra, 27. októbra 2009
8
porcií
40 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
1 PL
100 g
70 g
1 KL
Krém:
100 g
1 PL
100 g
30 g
30 g
250 ml
2 ks
30 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V mise vyšľaháme žĺtky s cukrom, pridáme kakao, hrubú múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec opatrne vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto nalejeme na maslom vymastenú a vysypanú formu a pečieme v rúre pri 180 stupňov Celzia asi 20–25 minút. Po upečení necháme vychladnúť.

  2. 2

    Krém: z 30 g masla a rovnakého množstva múky pripravíme zápražku, odstavíme ju, vlejeme do nej mlieko, rozmiešame, vrátime na minútku na platňu a vymiešame hladkú kašu. Necháme ju vychladnúť a medzitým si vyšľaháme maslo s cukrom a kakaom. Keď je kaša vychladnutá, vmiešame do nej maslovú hmotu a vyšľaháme ju na krém. Šľahačky vyšľaháme dotuha.

  3. 3

    Na studený korpus natrieme kakaový krém, naň dáme ušľahanú šľahačku a nastrúhanú čokoládu. Dáme vychladnúť do chladničky (najlepšie cez noc) a po nakrájaní rezov ich ozdobíme semienkami.

Diskusia k receptu