Ananásové carpaccio s makovo-kávovou zmrzlinou
šéfkuchár reštaurácie Diplomat a hotela NH Gate One v Bratislave, 21. júla 2012
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Suroviny
500 g |
|
100 g |
|
300 ml |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
Zmrzlina: | |
500 ml |
|
2 ks |
|
3 ks |
|
30 g |
|
40 g |
|
30 g |
|
Mandľové sušienky: | |
60 g |
|
1 ks |
|
10 g |
|
60 g |
|
10 g |
|
Postup
-
1
Ananásové carpaccio: Med skaramelizujeme, zalejeme bielym vínom, pridáme badián, celú škoricu, klinčeky a 5 minút varíme. Pridáme na tenké plátky nakrájaný ananás, citrónovú šťavu, krátko povaríme, aby šťava dosiahla sirupovú konzistenciu. Marinujeme 12 hodín.
- 2
Zmrzlina: vanilkové struky pozdĺžne rozrežeme, nožom vyškrabeme vanilkové zrnká, spolu so strukmi dáme do smotany a krátko povaríme. Pridáme kávu, 3 žĺtky, vanilkový cukor a miešame nad parou do zhustnutia. Po odstavení z vodného kúpeľa pridáme mak a premiešame. Hmotu dáme do mrazničky a vždy po 20 minútach premiešame.
- 3
Mandľové sušienky: jedno vajce vymiešame s cukrom, pridáme mandle, hladkú múku a vypracujeme cesto. Na plech dáme papier na pečenie a z cesta vytvarujeme okrúhle, primerane hrubé placky. Pečieme v rozohriatej rúre 10 minút pri 180°C.
- 4
Ananás poukladáme na tanier do kruhu, do stredu položíme do zlatista upečenú vychladnutú mandľovú sušienku, na ktorú položíme zmrzlinu v tvare guľôčky a prikryjeme druhou sušienkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu