
Šalát z quinoy a pečenej tekvice
Quinou uvaríme podľa návodu na obale a necháme vychladiť. Tekvicu nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme a...

Šalát s dressingom NEPALIS
Šalátik bohatý na vitamíny, živé enzými, minerálne látky, aj betaglukány "vlastní", je teda...

Smoothie leto
Je to veľmi jednoduché. Štyri suroviny a smoothie je na svete. Výborne sa hodí na...

Kuracie stehná na cukine
Tento recept je pre svoju ľahkú a rýchlu prípravu vhodný na každý deň, a navyše sa...

Sviečková na smotane
Mäso odblaníme a prešpikujeme slaninkou. Zostatok slaninky osmažíme s cibuľou.

Orieškovo–jogurtový mrazený krém
Jogurt zmiešame s nutelou. Želatínu rozpustíme v malom množstve vlažnej vody, pridáme ju do jogurtu,...

Zázračné špičky z čokolády
Vo vodnom kúpeli zohrejeme práškový cukor, vanilkový cukor, PL rumu a mlieko. Premiešame, ...

Hot Potatoes
jednoduché a rýchle jedlo, ktoré môže byť servírované ako príloha alebo aj ako chod. Pôvod receptu...

Mušličky s mozzarelou a paradajkami
Tento recept som si vymyslela dnes na obed, chcela som niečo ľahké a zároveň chutné.

Dvoubarevné sušenky s pistácií
Kromě pistácii a kakaa vše zpracujeme dohromady, pak těsto rozdělíme na dva díly a do jednoho...

Šumavská kapsa
Do hrubších kotliet urobíme nožom kapsu, osolíme ich a okoreníme. Na plátok slaniny položíme plátok...

Jahňací chrbát v bylinkovej kôrke s baby zeleninou
Pripravíme marinádu: Cesnak, horčicu, bylinky a olej spolu zmiešame a rozmixujeme ponorným mixérom. Jahňací chrbát okoreníme,...

Horiace bowle
Punc a horiace bowle prinasaju pocas dlhych zimnych vecerov ten pravy pozitok. Na silvestra ich podavajte neskoro...

Super mandľový likérik
Milujúho všetci keď prídu na návštevu ku nám domov. Babka, dedko, ujko, tetka....

Marcipánové guľôčky s pistáciami a vlašskými orechmi
Marcipánové guľky chutia ako pralinky z luxusného obchodu. Sú ideálne aj ako darček na zjedenie.

Kuracinka z ružičkovým kelom na kyslo
Tento recept pridavam skorej zaciatocnikom ako skusenym varechacom komu sa zapaci budem rad. Samozrejme tie podmienky su...

Cestoviny bucatini s krevetami a arrabbiata omáčkou
Krevety majú vysoké hladiny omega-3 mastných kyselín, nízke hladiny ortuti, vysoký obsah vápnika, jódu a bielkovín, ale majú nízky obsah potravinovej energie....

Šošovicové karbonátky s mätou
Šošovicu namočíme na niekoľko hodín do studenej vody a uvaríme ju domäkka. Potom ju zomelieme spolu...

Živá rajčinová polievka
Polievka čistej chute, nedosahuje sa pritom všemožnými- nemožnými spôsobmi ako pri varenej verzii. Perfektne osvieži...

Koláč z oranžovej dyne/tekvice s černicami
Cuketa sa používa na koláče celkom bežne. Ale veľmi dobre sa dá na múčniky použiť aj oranžová dyňa či tekvica....

Zemiakovo–vaječná zapekaná dobrota
Oškrabané zemiaky nasekáme na drobné kocky a osmažíme na panvici na olivovom oleji dozlata.

Tagliatelle s omáčkou pesto
Bazalku a petržlenovú vňať umyjeme, osušíme a otrháme lístky zo stoniek. Pár lístkov bazalky odložíme...

Bravčové rebrá à la Východ
Pripravíme marinádu zmiešaním všetkých ingrendiencií. Do marinády naložíme rebrá a necháme v chladničke aspoň 24 hodín,...