Hovädzí pupok s tekvicovým pyré a so zemiakmi

Jitka Boráňová
šéfkuchárka hotela Alexandria v Luhačoviciach, 26. novembra 2015
Hovädzí pupok s tekvicovým pyré a so zemiakmi
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
100 minút
tepelná úprava

Suroviny

Hovädzí pupok:
600 g
500 g
100 ml
100 g
Extrudované zemiaky:
1 kg
100 g
150 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Hovädzí pupok vložíme do vriacej osolenej vody a pomaly varíme domäkka.

  2. 2

    Tekvicu Hokkaidó nakrájame na kocky, dáme na plech, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme, pridáme cesnak, vetvičku tymianu a pečieme v rúre do zmäknutia. Upečenú tekvicu rozmixujeme a pridáme na zjemnenie maslo.

  3. 3

    Extrudované zemiaky: Zemiaky uvaríme v osolenej vode s rascou. Cibuľu nakrájame na kocky, vložíme na rozohriatu masť a opražíme dozlatista. Zemiaky roztlačíme, pridáme cibuľku a najemno nakrájanú petržlenovú vňať.

Diskusia k receptu

marikahr
pekné jedlo, ale nechápem, čo je na zemiakoch extrudované ... šťouchané brambory s opečenou cibuľkou ;-)

Zaujímavé video z archívu TV Varecha