Hovädzí pupok s tekvicovým pyré a so zemiakmi
Jitka Boráňová
šéfkuchárka hotela Alexandria v Luhačoviciach, 26. novembra 2015
šéfkuchárka hotela Alexandria v Luhačoviciach, 26. novembra 2015
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
100 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Hovädzí pupok vložíme do vriacej osolenej vody a pomaly varíme domäkka.
- 2
Tekvicu Hokkaidó nakrájame na kocky, dáme na plech, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme, pridáme cesnak, vetvičku tymianu a pečieme v rúre do zmäknutia. Upečenú tekvicu rozmixujeme a pridáme na zjemnenie maslo.
- 3
Extrudované zemiaky: Zemiaky uvaríme v osolenej vode s rascou. Cibuľu nakrájame na kocky, vložíme na rozohriatu masť a opražíme dozlatista. Zemiaky roztlačíme, pridáme cibuľku a najemno nakrájanú petržlenovú vňať.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu