Tekvicový koláč
Tekvicový koláč

Sypaný tekvicový koláč s jablkami

Michal Škorec
šéfkuchár, dnes 14:30
Sypaný tekvicový koláč s jablkami
Foto: Michal Škorec
16
porcií
20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g (alebo hokkaido)
200 g
100 g (alebo sušené slivky)
100 g
150 g
100 g
30 g čerstvý




Postup

  1. 1

    Na polovici masla orestujeme na kocky nakrájanú očistenú tekvicu, asi po 2 minútach pridáme na rovnaké kocky nakrájané očistené jablká, zasypeme polovicou hnedého cukru a pridáme aj nastrúhaný zázvor.

  2. 2

    Chvíľu restujeme, nakoniec pridáme hrozienka alebo slivky. Zmes necháme trochu vychladnúť.

  3. 3

    Pekáč s rozmermi 20x30 cm vymastíme maslom. Zmes rozložíme na pekáč.

  4. 4

    Zvyšné maslo a druhú polovicu cukru zmiešame s krupicou, prstami vytvoríme mrveničku a tou posypeme tekvicovú zmes na pekáči.

  5. 5

    Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 20 minút.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia