Sypaný tekvicový koláč s jablkami
Michal Škorec
šéfkuchár, 21. novembra 2024
šéfkuchár, 21. novembra 2024
Foto: Michal Škorec
16
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Na polovici masla orestujeme na kocky nakrájanú očistenú tekvicu, asi po 2 minútach pridáme na rovnaké kocky nakrájané očistené jablká, zasypeme polovicou hnedého cukru a pridáme aj nastrúhaný zázvor.
- 2
Chvíľu restujeme, nakoniec pridáme hrozienka alebo slivky. Zmes necháme trochu vychladnúť.
- 3
Pekáč s rozmermi 20x30 cm vymastíme maslom. Zmes rozložíme na pekáč.
- 4
Zvyšné maslo a druhú polovicu cukru zmiešame s krupicou, prstami vytvoríme mrveničku a tou posypeme tekvicovú zmes na pekáči.
- 5
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 20 minút.
Tiež tekvicový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu