Špenátové tortičky s jahodami a mascarpone krémom
Šuhajíci pri panvici, 19. apríla 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
3 šálky |
|
6 ks |
|
1 šálka |
|
2 bal. |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
1/2 šálky |
|
Na pokvapkanie korpusov: | |
z 1 pomaranča |
|
|
|
Krém: | |
250 g |
|
400 ml |
|
100 g |
|
1 bal. |
|
150 g |
|
Okrem toho: | |
500 g |
|
Postup
-
1
Špenátové listy umyjeme pod tečúcou vodou, sparíme horúcou vodou a rozmixujeme v mixéri na kašu.
- 2
Cukor a vanilkový cukor spolu s vaječnými žĺtkami vymiešame do svetlej peny. Pridáme olej. Múku preosejeme, premiešame s práškom do pečiva a po častiach pridávame múku k vaječnej hmote. Primiešame rozmixovaný špenát. Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zamiešame ho do cesta.
- 3
Malé okrúhle formičky vymažeme maslom a vysypeme hrubou múkou. Naplníme cestom a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 55 – 60 minút. Upečené malé korpusy necháme úplne vychladnúť. Každý prekrojíme pozdĺžne na dve časti. Obidve časti rovnomerne pokvapkáme šťavou z pomaranča a proseccom.
- 4
Krém: Polovicu smotany zohrejeme a rozpustíme v nej bielu čokoládu. Necháme vychladnúť. Dobre vychladenú druhú polovicu smotany vyšľaháme dotuha. Mascarpone zmiešame s cukrom a vanilkovým cukrom, so šľahačkou s bielou čokoládou a premiešame s do tuha vyšľahanou smotanou.
- 5
Jednu časť prerezaného korpusu vložíme naspäť do foriem, jahody pokrájame na plátky, poukladáme po okrajoch formičiek a stred vyplníme krémom. Na to položíme druhú časť korpusu. Potom tortičky vyberieme (vytlačíme) z formičiek a ozdobíme krémom a jahodami.
Tiež tortičky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu