Špenátové tortičky s jahodami a mascarpone krémom
Šuhajíci pri panvici, 19. apríla 2021

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 3 šálky | 
                                                             | 
                                                    
| 6 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 šálka | 
                                                             | 
                                                    
| 2 bal. | 
                                                             | 
                                                    
| 1 bal. | 
                                                             | 
                                                    
| 1 bal. | 
                                                             | 
                                                    
| 1/2 šálky | 
                                                             | 
                                                    
| Na pokvapkanie korpusov: | |
| z 1 pomaranča | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| Krém: | |
| 250 g | 
                                                             | 
                                                    
| 400 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 bal. | 
                                                             | 
                                                    
| 150 g | 
                                                             | 
                                                    
| Okrem toho: | |
| 500 g | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Špenátové listy umyjeme pod tečúcou vodou, sparíme horúcou vodou a rozmixujeme v mixéri na kašu.
- 2
 Cukor a vanilkový cukor spolu s vaječnými žĺtkami vymiešame do svetlej peny. Pridáme olej. Múku preosejeme, premiešame s práškom do pečiva a po častiach pridávame múku k vaječnej hmote. Primiešame rozmixovaný špenát. Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zamiešame ho do cesta.
- 3
 Malé okrúhle formičky vymažeme maslom a vysypeme hrubou múkou. Naplníme cestom a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 55 – 60 minút. Upečené malé korpusy necháme úplne vychladnúť. Každý prekrojíme pozdĺžne na dve časti. Obidve časti rovnomerne pokvapkáme šťavou z pomaranča a proseccom.
- 4
 Krém: Polovicu smotany zohrejeme a rozpustíme v nej bielu čokoládu. Necháme vychladnúť. Dobre vychladenú druhú polovicu smotany vyšľaháme dotuha. Mascarpone zmiešame s cukrom a vanilkovým cukrom, so šľahačkou s bielou čokoládou a premiešame s do tuha vyšľahanou smotanou.
- 5
 Jednu časť prerezaného korpusu vložíme naspäť do foriem, jahody pokrájame na plátky, poukladáme po okrajoch formičiek a stred vyplníme krémom. Na to položíme druhú časť korpusu. Potom tortičky vyberieme (vytlačíme) z formičiek a ozdobíme krémom a jahodami.
Tiež tortičky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





 


Diskusia k receptu