Bravčová pečienka s chuťou husacej

pipa - bez fotkypipa, 13. augusta 2013

Vynikajúca pochúťka na studené misy, alebo len tak na čerstvý chlebík alebo na bagetu

20 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g
4 ks
2 dcl
2 dcl
1/2 ČL
1/2 ČL
 na vymazanie plechu
 na posypanie plechu




Postup

  1. 1

    Pečienku zomelieme a s ostatnými prísadami rozmixujeme.

  2. 2

    Vysypeme na pomastenú a vysypanú formu - truhlička.

  3. 3

    Pečieme na teplote 180 stupňov 30 - 40 minút, kontrolu upečenia urobíme ihlicou. Pečienka je upečená, keď ihlica po vytiahnutí z pečienky ostáva čistá.

  4. 4

    Upečenú pečienku necháme vychladnúť a krájame na tenké plátky.

Diskusia k receptu

mirop
co tam robi tu husaciu chut? snad nie ta vegeta :D
abdul
Oné, a nedalo by sa namiesto oleja jedlého dať husaciu masť ?
modrykamen
Veru, husaciu, alebo kačaciu. Až vtedy je to pravé orechové - Teda husacopečienkové.
evanaaa
Robím podobne, ale nechápem, načo tam ide ten olej...? Potom to ani tvar nemusí držať, dávam tam masť, buď bravčovú alebo hydinovú. A v najhoršom, nebolo by zlé miesto tuku pomlieť spolu kúsok slaniny, radšej ako ten olej. Ani formu nevymazávam, ono je to dosť mastné, ani strúhanku, ale každý má svoj spôsob, to uznávam.