Bravčová pečienka s chuťou husacej

pipa - bez fotkypipa, 13. augusta 2013

Vynikajúca pochúťka na studené misy, alebo len tak na čerstvý chlebík alebo na bagetu

20 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g
4 ks
2 dcl
2 dcl
1/2 ČL
1/2 ČL
 na vymazanie plechu
 na posypanie plechu




Postup

  1. 1

    Pečienku zomelieme a s ostatnými prísadami rozmixujeme.

  2. 2

    Vysypeme na pomastenú a vysypanú formu - truhlička.

  3. 3

    Pečieme na teplote 180 stupňov 30 - 40 minút, kontrolu upečenia urobíme ihlicou. Pečienka je upečená, keď ihlica po vytiahnutí z pečienky ostáva čistá.

  4. 4

    Upečenú pečienku necháme vychladnúť a krájame na tenké plátky.

Diskusia k receptu

mirop
co tam robi tu husaciu chut? snad nie ta vegeta :D
abdul
Oné, a nedalo by sa namiesto oleja jedlého dať husaciu masť ?
modrykamen
Veru, husaciu, alebo kačaciu. Až vtedy je to pravé orechové - Teda husacopečienkové.
evanaaa
Robím podobne, ale nechápem, načo tam ide ten olej...? Potom to ani tvar nemusí držať, dávam tam masť, buď bravčovú alebo hydinovú. A v najhoršom, nebolo by zlé miesto tuku pomlieť spolu kúsok slaniny, radšej ako ten olej. Ani formu nevymazávam, ono je to dosť mastné, ani strúhanku, ale každý má svoj spôsob, to uznávam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia