Tento recept som našla pred pár rokmi v jednom českom časopise a keďže bolo pred Vianocami, mala som bielka nazvyš, tak mi prišiel recept Zobraziť celý popisTento recept som našla pred pár rokmi v jednom českom časopise a keďže bolo pred Vianocami, mala som bielka nazvyš, tak mi prišiel recept vhod. Odvtedy ho robím stále, keď sa mi zvýšia bielka. Je to neopísateľná chuť po orieškoch a parížskej šľahačke.
na 130 °C
Postup
-
1
Deň vopred si pripravíme krém - Smotanu zohrejeme a rozpustíme v nej čokoládu. Necháme ju cez noc vychladnúť. Z bielkov a citrónovej šťavy vyšľaháme tuhý sneh, po lyžiaciach doň zapracujeme cukor, pridáme mleté orechy a vanilkový puding.
- 2
Hmotou naplníme sáčok so širokou hubičkou. Plech vyložíme papierom na pečenie a nastriekame naň malé kopčeky. Dáme do rúry vyhriatej na 130 C a pečieme asi 40 minút.
- 3
Dokončime si krém - Smotanu vyšľaháme na hustý krém a zlepujeme ním vychladnuté hrudky po dve. Hotové ich ešte ozdobíme kakaom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Najchutnrjsie vianocne pecivo.