Panenka s mandľovou plnkou
František Košuda
šéfkuchár Wellness hotela Patince****, 27. júna 2017
šéfkuchár Wellness hotela Patince****, 27. júna 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
25 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nastrúhame kôru zo 4 pomarančov a premiešame s mandľami, pridáme med a premiešame. Mäso pozdĺž nakrojíme, na jednu stranu nanesieme mandľovú pastu, šťavu z pomarančov a plátky cesnaku.
- 2
Mäso zabalíme ako roládu a previažeme špagátom. Zo zvyšnej pomarančovej šťavy, z oregana a oleja vymiešame marinádu a prelejeme ňou mäso v nádobe. Necháme marinovať hodinu. Mäso vyberieme z marinády, osolíme a okoreníme. Grilujeme asi 20 minút a občas potierame marinádou.
- 3
Hotové mäso necháme chvíľu odpočívať, zvyšnú marinádu zvaríme na polovicu. Mimo ohňa vmiešame maslo. Z mäsa odstránime špagát, nakrájame ho na plátky a polejeme omáčkou. Podávame s grilovanými zemiakmi v šupke.
Tiež bravčová panenka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu