Bravčová panenka
Bravčová panenka

Panenka s mandľovou plnkou

František Košuda
šéfkuchár Wellness hotela Patince****, 27. júna 2017
Panenka s mandľovou plnkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
25 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
6 ks
170 g
2 PL
8 strúčikov nakrájaných na plátky
4 PL
4 PL
50 g
Príloha:




Postup

  1. 1

    Nastrúhame kôru zo 4 pomarančov a premiešame s mandľami, pridáme med a premiešame. Mäso pozdĺž nakrojíme, na jednu stranu nanesieme mandľovú pastu, šťavu z pomarančov a plátky cesnaku.

  2. 2

    Mäso zabalíme ako roládu a previažeme špagátom. Zo zvyšnej pomarančovej šťavy, z oregana a oleja vymiešame marinádu a prelejeme ňou mäso v nádobe. Necháme marinovať hodinu. Mäso vyberieme z marinády, osolíme a okoreníme. Grilujeme asi 20 minút a občas potierame marinádou.

  3. 3

    Hotové mäso necháme chvíľu odpočívať, zvyšnú marinádu zvaríme na polovicu. Mimo ohňa vmiešame maslo. Z mäsa odstránime špagát, nakrájame ho na plátky a polejeme omáčkou. Podávame s grilovanými zemiakmi v šupke.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia