Flap steak s horčicovým glazé

Jakub Röder a Juraj Mlynek
z reštaurácie Tarpan v Bratislave, 27. januára 2016 13:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Flap steak s horčicovým glazéFoto: Robert Hüttner
4
porcie
10 min
príprava
65-70 min
tepelná úprava

Suroviny

TIP: Sledujte Varecha.sk na YouTube www.youtube.com/varechaTV

Postup prípravy

  1. 1

    Mäso vyberieme z chladničky a necháme ho odstáť na doske, aby nešlo na panvicu úplne studené.

  2. 2

    Mäso z oboch strán osolíme a vložíme ho na rozohriatu panvicu s trochou oleja. Opečieme z každej strany a v rúre predhriatej na 200 °C pečieme 6 minút. Po vybratí mäso okoreníme a necháme odpočívať na teplom mieste.

  3. 3

    Umyté zemiaky nakrájame na štvrtiny, poukladáme ich na plech (aby sa navzájom nedotýkali), osolíme a okoreníme. Pridáme nasekaný rozmarín, pokvapkáme olejom a premiešame. Rúru rozohrejeme na 180 °C a pečieme 40 až 45 minút.

  4. 4

    Pozdĺžne prekrojíme cesnaky a pečieme pri 180 °asi 20 minút.

  5. 5

    Zmiešame hovädzí vývar s horčicami a privedieme do varu. Necháme chvíľu redukovať, odstavíme a postupne vmiešame maslo.

Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist