Flap steak s horčicovým glazé
Jakub Röder a Juraj Mlynek
z reštaurácie Tarpan v Bratislave, 27. januára 2016
z reštaurácie Tarpan v Bratislave, 27. januára 2016
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
65-70 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso vyberieme z chladničky a necháme ho odstáť na doske, aby nešlo na panvicu úplne studené.
- 2
Mäso z oboch strán osolíme a vložíme ho na rozohriatu panvicu s trochou oleja. Opečieme z každej strany a v rúre predhriatej na 200 °C pečieme 6 minút. Po vybratí mäso okoreníme a necháme odpočívať na teplom mieste.
- 3
Umyté zemiaky nakrájame na štvrtiny, poukladáme ich na plech (aby sa navzájom nedotýkali), osolíme a okoreníme. Pridáme nasekaný rozmarín, pokvapkáme olejom a premiešame. Rúru rozohrejeme na 180 °C a pečieme 40 až 45 minút.
- 4
Pozdĺžne prekrojíme cesnaky a pečieme pri 180 °asi 20 minút.
- 5
Zmiešame hovädzí vývar s horčicami a privedieme do varu. Necháme chvíľu redukovať, odstavíme a postupne vmiešame maslo.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu