Farebný šalát
Marek Petho
šéfkuchár hotela Strachanovka v Liptovskom Jáne, 21. septembra 2010
šéfkuchár hotela Strachanovka v Liptovskom Jáne, 21. septembra 2010
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Postup
-
1
Zemiaky umyjeme a spolu so šupou ich uvaríme v osolenej vode. Ošúpanú cibuľu nakrájame na kocky a necháme 5 minút povariť vo vývare. Do vývaru vlejeme olivový olej, pridáme soľ, korenie a ocot.
- 2
Uvarené zemiaky ošúpeme, nakrájame na kolieska a zalejeme horúcim vývarom. Necháme ich odstáť približne 20 – 30 min. Paradajky pokrájame na polovice, očistený fenikel nakrájame na pásiky, bazalku umyjeme a otrháme lístky.
- 3
Zeleninu primiešame k zemiakom. Prosciutto zrolujeme a poukladámena vrch šalátu.
- 4
NÁŠ TIP: Šunku prosciutto môžeme nahradiť aj inou sušenou šunkou. Pri príprave tohto jedla uprednostníme šalátovú odrodu zemiakov, aby sa po uvarení nerozpadávali.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu