Farebný šalát

Marek Petho
šéfkuchár hotela Strachanovka v Liptovskom Jáne, 21. septembra 2010
Farebný šalát
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

1 kg
250 ml
2 ks
5 PL
3-4 PL
10 ks
8 plátkov




Postup

  1. 1

    Zemiaky umyjeme a spolu so šupou ich uvaríme v osolenej vode. Ošúpanú cibuľu nakrájame na kocky a necháme 5 minút povariť vo vývare. Do vývaru vlejeme olivový olej, pridáme soľ, korenie a ocot.

  2. 2

    Uvarené zemiaky ošúpeme, nakrájame na kolieska a zalejeme horúcim vývarom. Necháme ich odstáť približne 20 – 30 min. Paradajky pokrájame na polovice, očistený fenikel nakrájame na pásiky, bazalku umyjeme a otrháme lístky.

  3. 3

    Zeleninu primiešame k zemiakom. Prosciutto zrolujeme a poukladámena vrch šalátu.

  4. 4

    NÁŠ TIP: Šunku prosciutto môžeme nahradiť aj inou sušenou šunkou. Pri príprave tohto jedla uprednostníme šalátovú odrodu zemiakov, aby sa po uvarení nerozpadávali.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia