Kvasená kapusta ako liek

menddy - bez fotkymenddy, 11. novembra 2013

Na varenie si kúpte v obchode.

Je to harmónia chutí. Nedávala som jabĺčka ani cibuľu. Pridala som niekoľko kusov na osminky nakrájanú čiernu Zobraziť celý popis
Na varenie si kúpte v obchode.

Je to harmónia chutí. Nedávala som jabĺčka ani cibuľu. Pridala som niekoľko kusov na osminky nakrájanú čiernu reďkvičku. Vrelo doporučujem. ingrediencie: soľ, celé čierne korenie, bobkový list, nové korenie, koriander, kardamon, horčicové semiačká, celá rasca a čierna reďkvička Použitie: ako liek na črevnú mikroflóru. Na varenie si kúpte v obchode. Tepelnou úpravou sa aj tak všetky dobré baktérie zlikvidujú.

Suroviny

20 kg
0,50 kg
 vlastné uváženie
20-30 ks
 vlastné uváženie
 vlastné uváženie
20-30 ks
4-5 ks
20-30 ks
 vlastné uváženie
2-3 PL




Postup

  1. 1

    Postrúhanú kapustu som nasolila a nechala 1-2 hodiny odstáť v detskej vaničke. Potom som ju ručne vyžmýkanú ukladala po vrstvách do suda. Na dno som dala 2-3 lyžice cukru a prikryla som niekoľkými celými listami kapusty. Každú vrstvu som okorenila všetkými druhmi korenia podľa úvahy+ 2-3 ks osminkami čiernej reďkvičky. Na záver som ju poriadne svojou ženskou silou dotlačila :) a prikryla celými listami kapusty, drievkami a zaťažila kameňom. Pod vrchnák som denne dolievala vodu a nechala kvasiť pri izbovej teplote. Po 3-4 týždňoch ju treba dať na chladnejšie miesto napr. do pivnice. Kapusta je úžasná!

Diskusia k receptu

zinnajdha
už dávnejšie nenakladám. Ale recept ukladám, jeden nikdy nevie... a tento spôsob je lákavý.
majkaaaa
kapustu si nakladame,raz som si kupila s obchodu a musela som ju vyhodit.tak ci varenu ci za surova len domacu rozdiel medzi kupenskou a poctivou kapustou je obrovsky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia