Na varenie si kúpte v obchode.
Je to harmónia chutí. Nedávala som jabĺčka ani cibuľu. Pridala som niekoľko kusov na
osminky nakrájanú čiernu Zobraziť celý popisNa varenie si kúpte v obchode.
Je to harmónia chutí. Nedávala som jabĺčka ani cibuľu. Pridala som niekoľko kusov na
osminky nakrájanú čiernu reďkvičku. Vrelo doporučujem.
ingrediencie: soľ, celé čierne korenie, bobkový list, nové korenie, koriander, kardamon,
horčicové semiačká, celá rasca a čierna reďkvička
Použitie: ako liek na črevnú mikroflóru. Na varenie si kúpte v obchode. Tepelnou
úpravou sa aj tak všetky dobré baktérie zlikvidujú.
Suroviny
20 kg |
|
0,50 kg |
|
vlastné uváženie |
|
20-30 ks |
|
vlastné uváženie |
|
vlastné uváženie |
|
20-30 ks |
|
4-5 ks |
|
20-30 ks |
|
vlastné uváženie |
|
2-3 PL |
|
Postup
-
1
Postrúhanú kapustu som nasolila a nechala 1-2 hodiny odstáť v detskej vaničke. Potom som ju ručne vyžmýkanú ukladala po vrstvách do suda. Na dno som dala 2-3 lyžice cukru a prikryla som niekoľkými celými listami kapusty. Každú vrstvu som okorenila všetkými druhmi korenia podľa úvahy+ 2-3 ks osminkami čiernej reďkvičky. Na záver som ju poriadne svojou ženskou silou dotlačila :) a prikryla celými listami kapusty, drievkami a zaťažila kameňom. Pod vrchnák som denne dolievala vodu a nechala kvasiť pri izbovej teplote. Po 3-4 týždňoch ju treba dať na chladnejšie miesto napr. do pivnice. Kapusta je úžasná!
Diskusia k receptu