
Karfiolový šalát
Karfiol je výborným druhom zeleniny do šalátov. Ozvláštni ich a dodá im inú dimenziu....

Cestoviny so sušenými paradajkami a syrom
Keď si milovník cestovín, tak tento recept určite vyskúšaj....

Domáca zmrzlina v zdravšej verzii
Ovocie z časti rozmrazíme, dáme do blenderu, pridáme med a šťavu z citrónu.

Hubový závin
Očistené huby nakrájame na menšie kúsky. Na tuku speníme nakrájanú anglickú slaninu a nakrájanú cibuľu, ...

Cuketa v hrašce s vařenýma brambůrkama
Brambory nakrájet, uvařit, přidat máslo a pažitku z mražáku. Cuketu nakrájet a obalit v hrašce...

Mandľové podkovičky
Poznáte to: dlho dlho po sviatkoch ešte vyjedáte suché pečivo a s nostalgiou spomínate na dlhé dni...

Cibuľnačka
Cibuľu nakrájame najemno a opražíme na tuku, pridáme nakrájané údené mäso a rascu, ešte chvíľu...

Brokolicový šalát s plátkom lososa
Veľmi dlho som sa nevedel dostať na chuť brokolice, až zvíťazil ten najjednoduchší variant. Uvarená...

Marhuľové smoothie
Ovocie necháme rozmraziť pol hodinu predtým ako ho rozmixujeme v mixéri s ovseným mliekom. Množstvo mlieka...

Kurča s rajčinami pečené
K tomuto receptu mi dopomohla vnučka, ktorá dáva kečup k všetkému aj na zákusky by ho...

Muffiny zo staršieho chleba
Chlieb nakrájame na menšie kocky. Mladú cibuľku nakrájame na tenké kolieska, slaninu na kocky a...

Francúzska torta
Rúru predhrejeme na 170 stupňov Celzia. Tortovú formu dobre vymastíme a vysypeme ju cukrom. Nabok...

Hobak-juk – tekvicová hustá polievka (kaša) s ryžovými knedličkami
Pokrájajte tekvicu a vyberte jadierka. Tekvicu nakrájajte na menšie kúsky. Dajte pariť 20 minúť do...

Zemiakový šalát s mätovou majonézou
Suroviny na nálev vyšľaháme spolu s 2 PL vody. Zemiaky dôkladne umyjeme, ošúpeme, nakrájame...

Pečená hus s citrónovo–datľovou plnkou
Rúru predhrejme na 180 stupňov Celzia. Vyberieme drobky z husi a narežeme kožu. Dobre...

Výborné paradajkové cupcakes s jahodovým prekvapením
Tieto paradajkové cupcake chutia naozaj vynikajúco. Sú vláčne, svieže a nikto by nikdy neuhádol z...

Ravioly s tekvicovou plnkou
... ďalšie využitie tekvicového pyré (http://varecha. pravda. sk/recepty/tekvicove-pyre- fotorecept/19650-recept. html)

Syrovo-brusnicové slané srdiečka
Cesto je také isté, ako na toliariky. Je to vynikajúce krehké cesto. Pečieme ho často,...

Ružičkový kel s prosciuttom
Ružičkový kel som úspešne pestoval na zložitej pôde „slávnej“ košickej Furče....

Vaječné karbonátky
Na panvici speníme na oleji PL hladkej múky, prilejeme polovicu mlieka, zamiešame, dolejeme zvyšok...

Ryžový pilaf
Je to ryžový pokrm, ktorého história siaha až do Perzie. Na rozdiel od klasickej, ochutenej ryže sa pilaf varí vo vývare a môže sa podávať ako samostatné jedlo, alebo ako netradičnejšia príloha....

Sendviče templblekova
(ja ho volám templblekova) Je od 1. americkej veľvyslankyne v čase po revolucii. Počula som ho a...

Bryndzové štvorčeky s vločkami
Chceli sme si s dcérkou pripraviť naše obľúbené bryndzové pečivo. No akosi nám došla múka...

Pstruh na masle so zemiakovo-zeleninovou kašou a šalátom
Pripravený dnes k obedu podľa vlastnej chuti.

Domáci chlieb
Tento chlebík ma naučila piecť moja testinka, teda manželova mama. Ked som ho urobila 1x manžel ma...

Amylové rezy
Recept mám ešte z doby keď som chodila na kurzy varenia, je to rýchly koláč keď...

Polievka z pečených paradajok a paprík
Tento recept som náhodou našla na jednej sociálnej sieti a musím povedať, že sme si ju...

Oplátková saláma
Zvýšili sa vám tortové oplátky a neviete, čo s nimi? Vyskúšajte túto nepečenú sladkú salámu....