
Kelový prívarok so špargľovou penou a plátkom tuniaka
Zdravé a výživné, trochu klasické, trochu nové.

Králičí chrbát s gaštanovo-brokolicovou plnkou
Plnka: Uvarenú brokolicu, smotanu, vajce a pečené gaštany rozmixujeme ponorným mixérom. Penu dochutíme soľou,...

Jarné zemiačiky
Nakrájanú cibulu opražíme na olivovom oleji, potom pridáme nasekanú jarnú cibuľku. Osolíme, okoreníme,...

Krémová polievka s údenou rybou podľa režisérky Mariany Čengel Solčanskej
Režisérka filmov Legenda o lietajúcom Cypriánovi, Únos, či Sviňa, Mariana Čengel Solčanská, nám...

Ryba s mandľami
Olúpané mandle pokrájame na hranolčeky a opečieme ich v panvici na 10 g rozpusteného masla. Bylinky...

Výborné paradajkové cupcakes s jahodovým prekvapením
Tieto paradajkové cupcake chutia naozaj vynikajúco. Sú vláčne, svieže a nikto by nikdy neuhádol z...

Melónový šalát
Komerčný recept <br /> Šaláty sú ľahkým obedom, ktorý osvieži a nezaťaží telo, a preto sú...

Baklažán dusený v miso omáčke
Rôzne obmeny tohto receptu sú v Japonsku veľmi obľúbené. Okrem baklažánu tvorí hlavnú zložku miso, ...

Bryndzové štvorčeky s vločkami
Chceli sme si s dcérkou pripraviť naše obľúbené bryndzové pečivo. No akosi nám došla múka...

Ružičkový kel s prosciuttom
Ružičkový kel som úspešne pestoval na zložitej pôde „slávnej“ košickej Furče....

Srnčí hubový chrbát
Pokrájané rožky namočíme do mlieka a potom vyžmýkame. Sušení huby umyjeme a necháme v pohári s vodou,...

Farebný šalát
Zemiaky umyjeme a spolu so šupou ich uvaríme v osolenej vode. Ošúpanú cibuľu nakrájame na kocky...

Hovädzia polievka na taliansky spôsob
Mäso pokrájame na kocky, vložíme do studenej vody, osolíme a varíme 30–40 minút

Anízový chlebíček
Ako jeden z mojich prvých poriadnych koláčov som upiekla anízový chlebíček. Je veľmi jednoduchý, úsporný...

Višňový koláčik s jogurtom v ceste
Veľmi chutný, vynikajúci a rýchlo spravený koláčik ponúkam. Forma má priemer 22 cm...

Sojarik 2010
Receptov na sóju je tu viac, ako má "šaľeny kalapoch". Pre odporcov sóje: sóje -...

Pastierske jahňacie rebrá a fašírky z podbrušiny
Jednoduché jahňacie rebrá, ktoré si aj pastier oviec dokáže ľahko urobiť. Dnes som pripravila aj...

Zdenkin zemiakový chlebík
Kvások: V 500 ml teplej vody rozpustíme 2 PL kryštálového cukru a 1 kocku droždia. Necháme...

Závitky z rybích filiet
Rybie filety necháme rozmraziť, zbavíme ich prebytočnej vody, pokvapkáme ich citrónovou šťavou a okoreníme korením...

Horárova dvojdňová šošovica
Čo dom, záhrada a hora dala... :-) A prečo dvojdňová? Lebo chutí na druhý deň inak....

DIA kefírové nepečené bábovky
Tento recept som objavila na internete zaujal ma tak som ho vyskúšala, skúste aj vy.

Bruschetta z kváskového cesta s hubovým ragú
Bruschetty: Je lepšie, ak si ich pripravíme deň vopred. Ráno pripravíme rozkvas, a to...

Jahodovo kokosový milkshake
Keď už neviete čo vymyslieť a máte všetky ingrediencie doma, tak nastáva čas na milkshake...

Muffiny zo staršieho chleba
Chlieb nakrájame na menšie kocky. Mladú cibuľku nakrájame na tenké kolieska, slaninu na kocky a...

Paradajková polievka s cícerom
Cícer je strukovina, ktorá sa u nás na rozdiel od fazule a hrachu používa menej....

Zemiaky s tvarohom
Zemiaky uvaríme v šupke, prekrojíme a dáme na 10 minút piecť do rúry vyhriatej na 180°C.