Krehké „lazane“s krémom a jahodami

Anna Osvaldová
cukrárka hotela Astrum Laus **** v Leviciach, 29. júla 2019 20:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Krehké „lazane“s krémom a jahodamiFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
5
porcií
30 min
príprava
12-13 min
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
250 g
125 g
125 g (31-%)
štipka
Plnka:
250 ml
70 g
20 g
150 g
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Cesto: Hladkú múku, rozpustenú Ceru, Ramu a štipku soli zmiesime na cesto, ktoré necháme odstáť pri izbovej teplote. Odstáte cesto rozvaľkáme na hrúbku 3–4 mm a vykrojíme 15 rovnakých štvorcov. Pečieme na 170 °C 12–13 minút.

  2. 2

    Plnka: Smotanu vyšľaháme dotuha s práškovým a vanilkovým cukrom. Pridáme odkvapkanú ricottu a zľahka premiešame. Jahody nakrájame na plátky.

  3. 3

    Postupne vrstvíme štvorec upečeného cesta, plnku (pomocou vrecka) a nakrájané jahody. Hotové "lazane" tvoria 3 cestá a 2 plnky. Napokon posypeme práškovým cukrom.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist