Krehké „lazane“s krémom a jahodami
Anna Osvaldová
cukrárka hotela Astrum Laus **** v Leviciach, 29. júla 2019
cukrárka hotela Astrum Laus **** v Leviciach, 29. júla 2019
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
5
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
12-13 minút
na 170 °C
na 170 °C
Postup
-
1
Cesto: Hladkú múku, rozpustenú Ceru, Ramu a štipku soli zmiesime na cesto, ktoré necháme odstáť pri izbovej teplote. Odstáte cesto rozvaľkáme na hrúbku 3–4 mm a vykrojíme 15 rovnakých štvorcov. Pečieme na 170 °C 12–13 minút.
- 2
Plnka: Smotanu vyšľaháme dotuha s práškovým a vanilkovým cukrom. Pridáme odkvapkanú ricottu a zľahka premiešame. Jahody nakrájame na plátky.
- 3
Postupne vrstvíme štvorec upečeného cesta, plnku (pomocou vrecka) a nakrájané jahody. Hotové "lazane" tvoria 3 cestá a 2 plnky. Napokon posypeme práškovým cukrom.
Tiež jahodový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu