Foto: diabambulka
Je to chlebík, ktorý po upečení vážil 2600g a piekla ho naša starká na rodinné stretnutie :-))) a ako sa hovorí na Vareche prudko Zobraziť celý popisJe to chlebík, ktorý po upečení vážil 2600g a piekla ho naša starká na rodinné stretnutie :-))) a ako sa hovorí na Vareche prudko jedlý :-) Zaprášilo sa po ňom :-)))
na 180 °C
Postup
-
1
Pripravíme si kvások z vody, cukru a droždia. Do misky si preosejeme múku, osolíme pridáme ocot, olej, kvások, rascu a dobre premiesime. Necháme na teplom mieste vykysnúť. Keď je cesto vykysnuté, opäť ho premiesime a preložíme na vymastený plech a necháme znovu podkysnúť. Pred pečením chlebík natrieme vodou. Prvých dvadsať minút pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 220 stupňov Celzia.Na začiatku pečieme chlebík odokrytý v strede rúry, potom keď chytí peknú kôrku, prikryjeme ho alobalom. Po 20-tich minútach preložíme na spodnú mriežku a znížime teplotu na 180 stupňov Celzia. Pečieme ešte 40 minút. Na konci pečenia chlieb opäť natrieme vodou.
-
2
Tento chlebík je pripravený z jeden a pol dávky základného receptu :-))) Takže nám vznikol jeden obrovský rodinný maxichllebík :-)))
-
3
Dobrú chuť.
Diskusia k receptu