Snehové pusinky s citrónovým krémom a jahodami
Štefan Benďák
šéfkuchár hotela Mikado**** v Nitre, 1. apríla 2019
šéfkuchár hotela Mikado**** v Nitre, 1. apríla 2019
Foto: Pravda - Ivan Majerský
5
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
80 minút
na 110 °C
na 110 °C
Postup
-
1
Bielky vyšľaháme spolu s cukrom a octom na hustý lesklý sneh. Preložíme do zdobiaceho vrecka a na silikónový papier nastriekame rôzne veľké pusinky. Sušíme v rúre pri 110 °C približne 80 minút bez ventilátora. Rúru vypneme a pusinky necháme dosušiť.
- 2
Citrónový krém: Nastrúhame kôru z biocitrónov, šťavu vytlačíme a spolu s cukrom, maslom a vajíčkami šľaháme nad parou, kým nevznikne hladký krém. Hotový krém by mal mať 70 °C. Za občasného premiešania necháme vychladnúť v chladničke.
- 3
Polovicu jahôd rozmixujeme s cukrom. Citrónový krém nanesieme na taniere, poukladáme pusinky, jahody a pokvapkáme jahodovou omáčkou.
Tiež snehové pusinky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu