Špenátovo-parmezánové suflé

skolavareniapolus - fotkaSkolaVareniaPolus, 29. apríla 2016

Výborný rýchly nákyp vhodný aj na raňajky, desiatu či olovrant.

2
porcie
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

1,5 hrnčeka
1,5 hrnčeka
1/2 hrnčeka
2 PL
2 ČL(arrowroot prášok)
1 ČL
2 ks
2 ks
2 strúčiky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rúru si predhrejeme na 200 stupňov. Misky (alebo ak máte originál misky na suflé, použite tie) si zľahka vymažeme olivovým olejom a dáme bokom. Špenátové lístky si pripravíme na pare, aby trocha "zvädli" a stratili na objeme. Následne z nich vyžmýkame prebytočnú vodu a nakrájame na väčšie kusy. V panvici si zmiešame mlieko, škrob, dochutíme soľou, čiernym korením a miešame, dokiaľ nám nevznikne hladká, hustá zmes. Zmes si vylejeme do hlbokej misky a necháme odpočívať 5 - 10 minút. Potom vmiešame žĺtky, bielky, parmezán, cream cheese, rozpučený cesnak a špenát. Zmes vylejeme do pripravených misiek a pečieme 20 - 25 minút pri zníženej teplote na 180 stupňov.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: