Cesnakové dukátiky

redakcia - fotkaredakcia, 4. januára 2010

Suroviny

250 g
250 g
250 g
1 ks
Cesnakový krém:
140 g
2 PL
 trochu
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Deň vopred uvarené zemiaky najemno nastrúhame, pridáme zmäknuté maslo (tuk), preosiatu hladkú múku a vypracujeme vláčne cesto, ktoré dáme asi na hodinu do chladu. Z cesta vyvaľkáme plát asi 3 mm hrubý a formičkou vykrajujeme kolieska. Prenesieme ich na tukom vymastený plech, polovicu z nich potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme sezamovým semienkami.

  2. 2

    Dáme do vyhriatej rúry a upečieme pri teplote okolo 180 °C dozlata. Vychladnuté kolieska, vždy jedno potreté vajcom a druhé nepotreté, zlepujeme cesnakovým krémom a osolíme.

  3. 3

    Príprava cesnakového krému: tavený syr vymiešame s majonézou, podľa potreby zriedime mliekom, dochutíme rozotreným cesnakom a podľa potreby osolíme.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia