Šalát s lososom a medovým nálevom
šéfkuchár hotela Arcadia***** v Bratislave, 15. februára 2017

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
Suroviny
| 1,2 kg čerstvý (filety) |
|
| 250 g |
|
| 500 g |
|
| 10 g |
|
| 20 g čerstvý |
|
| 2 ks |
|
|
|
|
| 125 g |
|
| 80 g |
|
| 100 g |
|
| 50 g |
|
| 100 g |
|
| 4 ks |
|
|
|
|
| Dresing: | |
| 250 g |
|
| 100 g |
|
| 80 g |
|
| 100 g |
|
| 2 g |
|
|
|
|
| 50 g |
|
Postup
-
1
Najskôr pripravíme gravlax – soľ, cukor, kôpor, vodku, korenie, šťavu a kôru z citrónov spolu zmiešame a hmotou potrieme lososa. Poriadne ho celého zasypeme, zakryjeme fóliou a dáme do chladničky marinovať minimálne na 24 hodín, maximálne 48 hodín. Potom ho opláchneme studenou vodou a nakrájame na plátky, ktoré zatočíme a podávame so šalátom.
- 2
Dresing: Do nádoby vložíme med, oba druhy horčice, soľ a ochutíme korením. Všetky suroviny metličkou dobre premiešame, aby sa spojil med s horčicou. Do rozmiešanej horčice s medom postupne vmiešavame olivový olej, až kým nevznikne hladký dresing. Pridáme doň umytý, nadrobno nakrájaný čerstvý kôpor. Dresing ochutnáme a podľa potreby dochutíme soľou a korením.
- 3
Šalát: Frissy šalát a baby špenát umyjeme v studenej vode a osušíme, reďkovky umyjeme a nakrájame na kolieska. Uhorku očistíme a pomocou škrabky nastrúhame na hrubšie pásy, hráškové struky oblanšírujeme, cherry paradajky nakrájame. Prepeličie vajcia varíme v osolenej vode asi 3 minúty.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu