Šalát s lososom a medovým nálevom

Jaromír Štefanovič
šéfkuchár hotela Arcadia***** v Bratislave, 15. februára 2017
Šalát s lososom a medovým nálevom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

1,2 kg čerstvý (filety)
250 g
500 g
10 g
20 g čerstvý
2 ks
125 g
80 g
100 g
50 g
100 g
4 ks
Dresing:
250 g
100 g
80 g
100 g
2 g
50 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najskôr pripravíme gravlax – soľ, cukor, kôpor, vodku, korenie, šťavu a kôru z citrónov spolu zmiešame a hmotou potrieme lososa. Poriadne ho celého zasypeme, zakryjeme fóliou a dáme do chladničky marinovať minimálne na 24 hodín, maximálne 48 hodín. Potom ho opláchneme studenou vodou a nakrájame na plátky, ktoré zatočíme a podávame so šalátom.

  2. 2

    Dresing: Do nádoby vložíme med, oba druhy horčice, soľ a ochutíme korením. Všetky suroviny metličkou dobre premiešame, aby sa spojil med s horčicou. Do rozmiešanej horčice s medom postupne vmiešavame olivový olej, až kým nevznikne hladký dresing. Pridáme doň umytý, nadrobno nakrájaný čerstvý kôpor. Dresing ochutnáme a podľa potreby dochutíme soľou a korením.

  3. 3

    Šalát: Frissy šalát a baby špenát umyjeme v studenej vode a osušíme, reďkovky umyjeme a nakrájame na kolieska. Uhorku očistíme a pomocou škrabky nastrúhame na hrubšie pásy, hráškové struky oblanšírujeme, cherry paradajky nakrájame. Prepeličie vajcia varíme v osolenej vode asi 3 minúty.

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: