Šalát s lososom a medovým nálevom

Jaromír Štefanovič
šéfkuchár hotela Arcadia***** v Bratislave, 15. februára 2017 13:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Šalát s lososom a medovým nálevomFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 min
príprava

Suroviny

Tip na Vianoce: Kúpte si prvú knihu s receptami z Varecha.sk

Postup prípravy

  1. 1

    Najskôr pripravíme gravlax – soľ, cukor, kôpor, vodku, korenie, šťavu a kôru z citrónov spolu zmiešame a hmotou potrieme lososa. Poriadne ho celého zasypeme, zakryjeme fóliou a dáme do chladničky marinovať minimálne na 24 hodín, maximálne 48 hodín. Potom ho opláchneme studenou vodou a nakrájame na plátky, ktoré zatočíme a podávame so šalátom.

  2. 2

    Dresing: Do nádoby vložíme med, oba druhy horčice, soľ a ochutíme korením. Všetky suroviny metličkou dobre premiešame, aby sa spojil med s horčicou. Do rozmiešanej horčice s medom postupne vmiešavame olivový olej, až kým nevznikne hladký dresing. Pridáme doň umytý, nadrobno nakrájaný čerstvý kôpor. Dresing ochutnáme a podľa potreby dochutíme soľou a korením.

  3. 3

    Šalát: Frissy šalát a baby špenát umyjeme v studenej vode a osušíme, reďkovky umyjeme a nakrájame na kolieska. Uhorku očistíme a pomocou škrabky nastrúhame na hrubšie pásy, hráškové struky oblanšírujeme, cherry paradajky nakrájame. Prepeličie vajcia varíme v osolenej vode asi 3 minúty.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist