Žltý hrach s jačmeňom a hubami shiitake
Zohrejeme olej v hrnci na miernom ohni a opražíme nakrájanú cibuľu s paprikou.
Sladké lievance bez pridaného cukru
Viem, že teraz fičia fit recepty, avšak niet nad premýšľanie nad tým, čo navariť tým našim deťom....
Hubovo-zeleninový nakladaný šalát
Nálev: z vody, octu, cukru a nakladačov uvaríme klasický nále
Moje veľkonočné vajíčka
Vždy sa veľmi teším na Veľkú noc - asi preto, že je to príchod nového života,...
Bombašky
Neviem čo by som Vám k tomuto receptu povedala. Asi len popriať šťastie a dobrú chuť....
Šlehačkové lívanečky nekynuté
Vše dáme do mísy a metlou promícháme. Na lívanečníku pozvolna upečeme lívanečky na troše oleje...
Pestrý tanier s halloumi
Dnešný obed inšpirovaný časopisom Dobré jedlo. Trochu som mala obavy, že to bude fádne a...
Sójové rezance v pivovom cestíčku
toto je obdoba kuracích raráškov alebo lyžičkových rezňov
Zemiakové rezne plnené kelom
Umyté zemiaky uvaríme, ošúpeme popučíme, pridáme múku soľ vajce a spracujeme na cesto. Rozdelíme ho na osem...
Cestoviny „Carbonicelli“
Cestoviny uvaríme, odstavíme ich a scedíme. Olúpeme cibuľu, nakrájame ju a dáme ju orestovať...
Hríbové knedličky s gorgonzolou
Žemle pokrájame na tenšie plátky, osolíme a okoreníme a zalejeme horúcim mliekom. Huby pokrájame na...
Ako zvýrazniť chuť vanilkovej zmrzliny tradičným tekvicovým olejom
Umocnite chuť vanilkovej zmrzliny tradičným tekvicovým olejom.
Žemličky s ovocím
Recept na tieto žemličky som si odfotila z časopisu. Názov receptu je "Jahodové scones". Angličtinu...
Kapustový americký „páj“
Kapusta je malá lekáreň. Navyše aj jednoduchým surovinám pridáva nové chuťové rozmery. Vedeli to už...
Sendviče templblekova
(ja ho volám templblekova) Je od 1. americkej veľvyslankyne v čase po revolucii. Počula som ho a...
Carquiňoles
Chrumkavé, ku kávičke alebo s pohárom sladkého muškátového vína. A hneď je lepšie na svete...
Indický kečup
Jablká upečieme nasucho, vychladnuté očistíme, pokvapkáme šťavou z červenej repy, pridáme ocot, prelisovaný...
Svieži šalátik
Recept mám z časopisu, niektoré suroviny som zmenila a niektoré pridala :) Každopádne je veľmi dobrý,...
Špaldové mašličky
Konečne som si kúpila špaldovú múku a vyskúšala som z nej napiecť kysnuté. Veľmi som bola...
Medovníky od babičky
Maslo, cukor a med dáme do hrnčeka a prehrejeme tak, aby sa všetko roztopilo, ...
Pastinákový krém s česnekem a pastinákovými chipsy
Do hrnce dáme olej a lžičku másla, rozehřejeme. Přidáme nakrájený česnek, opečeme, přidáme...