Foto: alkatelka
Suché pečivko s citrónovou príchuťou patrí k mojim obľúbeným. Bez výčitiek si môžete zahryznúť aj večer pri telke... :D Recepty vymýšľam a prispôsobujem Zobraziť celý popisSuché pečivko s citrónovou príchuťou patrí k mojim obľúbeným. Bez výčitiek si môžete zahryznúť aj večer pri telke... :D Recepty vymýšľam a prispôsobujem tak, aby neboli veľmi kalorické :D
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
podľa potreby na spájanie |
|
1 bal. |
|
100 ml |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
2 PL |
|
2 hrnčeky |
|
1/2 hrnčeka |
|
2 ČL |
|
100 ml |
|
Postup
-
1
Všetky ingrediencie, okrem džemu (ten je na spájanie) zmiešame, premiesime. Keď je cesto vláčne, natlačíme po kúsku do formičiek "škrupiniek" a vyformované ukladáme na plech.
-
2
Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečieme 10 - 13 minút, je treba sledovať podľa sfarbenia, je to suché pečivko, tak aby nebolo presušené. Vyberieme, skontrolujeme, najlepšie podľa toho ako vyzeraju zospodu, mali by byť trošku tmavšie ako na povrchu.
-
3
Potom jednotlivé polovičky pospájame džemom podľa vlastného výberu. Ja zvyknem niektoré pospájať, niektoré polovičky nechám ako boli upečené, a niektoré polovičky posypem sčasti práškovým cukrom. Podľa nálady a chuti. Sú kyselkavé, nie sú príliš sladké a pekne voňaju. Môžeme ich ako suché pečivko naaranžovať, vydržia dlho, a taktiež si ich uskladniť v dóze na neskôr.
-
4
Dobrú chuť :D
vyskúšala som, nie je to úplne ono, ale kto je zvyknutý na špaldovú muku tak tomu to bude vyhovovať, možno by som pridala viac citrónovej šťavy, lebo sa tam stráca tá chuť.... :D