Syrové rezne

glosterka - fotkaglosterka, 19. februára 2011

Vyprážaný plnený syr.

4
porcie
10 minút
príprava
20-25 minút
tepelná úprava

Suroviny

8 plátkov
3 ks, celé
4 plátky
1/2 KL
 na vysmážanie




Postup

  1. 1

    Plátky syra položíme na dosku a potrieme rozšľahanými vajciami. Na každý druhý plátok položíme plátok salámy, zakryjeme potretým syrom a stlačíme.

  2. 2

    Rozne obalíme v múke, vo vajciach rozšľahaných so soľou a v strúhanke. Vypražíme na oleji z obidvoch strán.

  3. 3

    Podávame so zemiakovou kašou, zeleninovým šalátom (komu chutí, tak s majonézou alebo s tatárskou omáčkou). Dobrú chuť. :-)

Diskusia k receptu

babidka
Nasi chlapi to maju radi a tak im este na tu salamku ci sunku kvacnem asi za lyzicku cili omacky....vraj je to pre nich velmi "osviezujuce" :-))))
glosterka
@jegor , áno čítaš dobre. Aj moja svokra zvykne obaľovať v hrubej múke (rezne, rybu, syr...) Sú takto chrumkavejšie a majú inú chuť. Ja som bola zvyknutá obaľovať roky v hladkej múke 00, ale hrubá múka je hrubá... ;-) Vyskúšaj a uvidíš. Je to iná chuť a hlavne tá chrumkavosť :-)
ketty3811
Klasický recept,aj mňa zaujala ta hrubá múka.Niekedy vyskúšam.
glosterka
@jegor , rado sa stalo. Veru, každá kuchyňa je iná... a zmena je život... a často aj inšpirácia... tak do schrumkavenia sa!!! :-)))
orchidea
Zaujal ma tento recept len sa chcem opýtať, ten plátkový syr to je taký čo dostať kúpiť balený plátky, alebo sa myslí tvrdý syr nakrájaný na plátky... ďakujem
glosterka
@orchidea , je to tvrdý syr nakrájaný na plátky. Plátky by mali byť hrubšie cca okolo 8 mm, aby to nielenže držalo, ale aj pekne vyniklo so salámou.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia