Čokoládové pokušenie s jahodami
Komerčný recept
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Na cesto: | |
| 180 g | 
                                                             | 
                                                    
| 3 zarovnané PL | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
| štipka | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 125 g zmäknuté (alebo margarín) | 
                                                             | 
                                                    
| Na náplň: | |
| 3 bal | 
                                                             | 
                                                    
| 400 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 50 g | 
                                                             | 
                                                    
| 50 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 bal | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| Na ozdobenie: | |
| 250 g očistené | 
                                                             | 
                                                    
| 4 zarovnané PL | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s kakaom, cukrom a soľou. Pridáme žĺtok a maslo alebo margarín a ručne vypracujeme na hladké cesto. Cesto rozdelíme na 12 dielov. Z každého dielu vytvoríme koliesko (s priemerom asi 10 cm). Kolieska vložíme do vymastenej formy na muffiny, pritlačíme ku dnu a po stenách až po okraj formy. Odložíme do chladničky.
- 2
 Na prípravu náplne nalámeme do kastrólika polevy a prilejeme smotanu. Za stáleho miešania zahrievame (nevaríme), kým sa poleva nerozpustí. Necháme vychladnúť. V mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni maslo s cukrom a vanilkovým cukrom dohladka. Postupne zašľaháme vajce a bielok. Do zmesi na najnižšom stupni zašľaháme vychladnutú smotanu s polevou. Náplň nalejeme na cesto až po okraj. Muffiny vložíme do predhriatej rúry a pečieme. <br /><br /> Elektrická rúra: 180 °C <br /> Teplovzdušná rúra: 160 °C <br /> Plynová rúra: stupeň 3 <br /><br /> Doba pečenia: asi 35 minút
- 3
 Muffiny necháme vo forme vychladnúť.
- 4
 Na ozdobenie nakrájame očistené jahody na plátky. Muffiny opatrne vyklopíme z formy a na povrch naukladáme plátky jahôd. Džem zahrejeme v kastróliku a pomocou štetca alebo pierka nanesieme na jahody.
- 5
 <b>Tip:</b> Na slávnostné príležitosti môžeme muffiny ozdobiť šľahačkou. Luxusné...
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 






                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu