Čokoládové pokušenie s jahodami
Foto: droetker
Komerčný recept
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Na cesto: | |
180 g |
|
3 zarovnané PL |
|
100 g |
|
štipka |
|
1 ks |
|
125 g zmäknuté (alebo margarín) |
|
Na náplň: | |
3 bal |
|
400 ml |
|
50 g |
|
50 g |
|
1 bal |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
Na ozdobenie: | |
250 g očistené |
|
4 zarovnané PL |
|
Postup
-
1
Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s kakaom, cukrom a soľou. Pridáme žĺtok a maslo alebo margarín a ručne vypracujeme na hladké cesto. Cesto rozdelíme na 12 dielov. Z každého dielu vytvoríme koliesko (s priemerom asi 10 cm). Kolieska vložíme do vymastenej formy na muffiny, pritlačíme ku dnu a po stenách až po okraj formy. Odložíme do chladničky.
- 2
Na prípravu náplne nalámeme do kastrólika polevy a prilejeme smotanu. Za stáleho miešania zahrievame (nevaríme), kým sa poleva nerozpustí. Necháme vychladnúť. V mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni maslo s cukrom a vanilkovým cukrom dohladka. Postupne zašľaháme vajce a bielok. Do zmesi na najnižšom stupni zašľaháme vychladnutú smotanu s polevou. Náplň nalejeme na cesto až po okraj. Muffiny vložíme do predhriatej rúry a pečieme. <br /><br /> Elektrická rúra: 180 °C <br /> Teplovzdušná rúra: 160 °C <br /> Plynová rúra: stupeň 3 <br /><br /> Doba pečenia: asi 35 minút
- 3
Muffiny necháme vo forme vychladnúť.
- 4
Na ozdobenie nakrájame očistené jahody na plátky. Muffiny opatrne vyklopíme z formy a na povrch naukladáme plátky jahôd. Džem zahrejeme v kastróliku a pomocou štetca alebo pierka nanesieme na jahody.
- 5
<b>Tip:</b> Na slávnostné príležitosti môžeme muffiny ozdobiť šľahačkou. Luxusné...
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu