Je to výmysel mojej babky, dúfam že bude chutiť.
25 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Jablká si očistíme od šupky a nastrúhame na strúhadle. Potom rozmixujeme na kašu.
- 2
Jablkovú kašu dáme do malého hrnca. Pridáme zlatý klas/želatínu a podľa chuti aj cukor. Kto chce, môže pridať škoricu alebo vanilínový cukor.
- 3
Keď táto zmes trošku zhustne, môžme to vypnúť.
- 4
Formu na srnčí chrbát vyložíme papierom na pečenie. Poukladáme 1 vrstvu piškót, na to vrstvu zmesi. Takto pokračujeme a na úplný vrch príde jablková zmes.
- 5
Necháme vychladnúť a potom odložíme do chladničky. Necháme stuhnúť aspoň 3 hodiny.
- 6
Keď to bude tuhé, môžme to jemne pokrájať. Na vrch polejeme roztopenú čokoládu.
- 7
Dobrú chuť !
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu