Jablkový srnčí chrbát

nathalieee - fotkanathalieee, 14. januára 2012

Je to výmysel mojej babky, dúfam že bude chutiť.

25 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 balík
asi 5-7 ks
1 ks alebo želatína
podľa chuti
 /vanilínový cukor
1 ks




Postup

  1. 1

    Jablká si očistíme od šupky a nastrúhame na strúhadle. Potom rozmixujeme na kašu.

  2. 2

    Jablkovú kašu dáme do malého hrnca. Pridáme zlatý klas/želatínu a podľa chuti aj cukor. Kto chce, môže pridať škoricu alebo vanilínový cukor.

  3. 3

    Keď táto zmes trošku zhustne, môžme to vypnúť.

  4. 4

    Formu na srnčí chrbát vyložíme papierom na pečenie. Poukladáme 1 vrstvu piškót, na to vrstvu zmesi. Takto pokračujeme a na úplný vrch príde jablková zmes.

  5. 5

    Necháme vychladnúť a potom odložíme do chladničky. Necháme stuhnúť aspoň 3 hodiny.

  6. 6

    Keď to bude tuhé, môžme to jemne pokrájať. Na vrch polejeme roztopenú čokoládu.

  7. 7

    Dobrú chuť !

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia