Obyčajný srnčí chrbát

pavelnemecko - bez fotkypavelnemecko, 3. apríla 2016

Ako som sa dostal k tomuto receptu? Moja mama to robila a bolo to vynikajúce jedlo. Ako deti sme sa vždy tešili. Robievala to Zobraziť celý popisAko som sa dostal k tomuto receptu? Moja mama to robila a bolo to vynikajúce jedlo. Ako deti sme sa vždy tešili. Robievala to v sobotu, a to sme vždy museli prášiť koberce/boli sme štyria súrodenci/, umývať podlahy atď. Mama sa z toho vždy vyzula ,lebo varila. Podarené, nie? Ale poďme na recept. Ten je podstatný.

6
porcií
30 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

0,5 kg
 hrsť
 ČL
 štipka
podľa chuti
1 ks veľka
3 strúčiky
3 ks na tvrdo uvarené
cca 5 ks
 hrsť
4 plátky
1 kg




Postup

  1. 1

    Mleté mäsko pekne vytvarujeme do srnčieho válovku. Predtým natrieme formu masťou a posypeme srnčí chrbát trošku múkou. Ozaj vytvarujeme do formy! Asi tak 1 cm. Nakrájame si na tvrdo uvarené vajcia, uhorky, slaninku, akoby na hrubé slíže.

  2. 2

    Do takto vyformovanej a mäskom naloženej formy pekne poukladáme všetky naše ingrediencie - cibuľka, cesnak, slaninka, vajíčka, hrášok, uhorka a čo Vám napadne. Vrch formy zakryjeme zbytkom mäska. A dáme piecť do trúby cca 180 stupňov. Asi tak 1 hodinu. Zakryjeme alobalom.

  3. 3

    Keďže nevieme zistiť v tej forme, či je to hotové - upečené. Ako na to? Z tej formy to bude kypieť asi tak na 1 cm. Vtedy je to hotové.

  4. 4

    No a k tomu obyčajná fučka s maslom. /Rozšlahané zemiaky s maslom./ Dokonalá pochutina.Prajem Vám príjemnú chuť.

Diskusia k receptu

klukodvody
Kde se touláš? Také někdy dělávám takovou sekanou do formy. Dobře se do toho přidávají další suroviny a je záruka že nepraskne. Fajn recept. Zdravím Tě.
evanaaa
Už dávnejšie som nerobila mäsový plnený chlebík, alebo teda - sekanú, do ktorej som tiež dávala po dĺžke vajcia, uhorku, párok, prípadne tenkú klobásku, ochutené mäso som vyformovala na ovál a zabalila do alobalu, dala do pekáča a pri konci odokryla na zapečenie.
pavelnemecko
@Klukodvody (4.4.2016 13:42)

Ahoj kuchtík.Už som opäť na svete.Mám veľa povinností,ale ako som sľúbil,ozvem sa Ti.Možno budeš prekvapený.
Pekné pozdravy Pavel.
pavelnemecko
@Monty469 (4.4.2016 11:10)

Ahoj.Mne sa nechce to fotiť.Ja som na veľa blogoch.Ale keď to nafotím,to bude paráda.Pekné pozdravy Ti praje Pavel.
erikao
ten 1 cm v bode 1 som nepochopila. akože naplniť do výšky 1 cm od vrchu?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia