Opitý teľací jazyk na jablkovej pene

Michal Škorec
šéfkuchár a spolumajiteľ Diva Restaurant pri synagóge v Trenčíne, 27. decembra 2016
Opitý teľací jazyk na jablkovej pene
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
100 g
50 g
1 ks
300 ml
400 g
4 ks
 čerstvý
 na zjemnenie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Jazyk sprudka opečieme na oleji, pridáme cesnak, cibuľu, korenie a zalejeme becherovkou. Necháme trochu vydusiť a zalejeme vývarom. Varíme domäkka. Keď je jazyk mäkký, ošúpeme ho a šťavu vydusíme a zjemníme maslom.

  2. 2

    Jablkové pyré zmiešame s trochou becherovky, pridáme majorán a 4 plátky namočenej želatíny. Zmes zahrejeme, aby sa želatína rozpustila. Zmes prelejeme do sifónovej fľaše, zavrieme a pridáme dve bombičky. Fľašu dáme do chladničky.

  3. 3

    Jazyk pokrájame na plátky, prelejeme šťavou a podávame s chlebom a jablkovou penou.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: