Opitý teľací jazyk na jablkovej pene
Michal Škorec
šéfkuchár a spolumajiteľ Diva Restaurant pri synagóge v Trenčíne, 27. decembra 2016
šéfkuchár a spolumajiteľ Diva Restaurant pri synagóge v Trenčíne, 27. decembra 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
90 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Jazyk sprudka opečieme na oleji, pridáme cesnak, cibuľu, korenie a zalejeme becherovkou. Necháme trochu vydusiť a zalejeme vývarom. Varíme domäkka. Keď je jazyk mäkký, ošúpeme ho a šťavu vydusíme a zjemníme maslom.
- 2
Jablkové pyré zmiešame s trochou becherovky, pridáme majorán a 4 plátky namočenej želatíny. Zmes zahrejeme, aby sa želatína rozpustila. Zmes prelejeme do sifónovej fľaše, zavrieme a pridáme dve bombičky. Fľašu dáme do chladničky.
- 3
Jazyk pokrájame na plátky, prelejeme šťavou a podávame s chlebom a jablkovou penou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu