Krém z lesných húb s kuracím ragú

Jakub Reimitz
šéfkuchár reštaurácie Malecón v Bratislave, 23. septembra 2010
Krém z lesných húb s kuracím ragú
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
30 g, namočené
1  ks mnešia
2 dl
4 dl
2  ks väčšie
1/4 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Na masle orestujeme cibuľu, huby a zemiaky. Pridáme kurací vývar a všetko pomaly varíme, ochutíme soľou a čiernym korením. Keď sú zemiaky a huby rozvarené, pridáme smotanu a ešte chvíľu varíme.

  2. 2

    Nakoniec polievku rozmixujeme, precedíme a dochutíme. Varené kura z vývaru natrháme na kúsky, ktoré orestujeme na masle s mladou cibuľkou.

  3. 3

    Osolíme, okoreníme a pridáme nasekaný rozmarín a petržlen.

  4. 4

    Náš tip: Rozmarín povzbudzuje vylučovanie tráviacich štiav, stimuluje činnosť pečene, obmedzuje rast baktérií. Pokrmom dodáva chuť zveriny.

Diskusia k receptu

evanaaa
ten krém môže byť dobrý aj sám, bez pridania kuracích kúskov.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia