Krém z lesných húb s kuracím ragú
Jakub Reimitz
šéfkuchár reštaurácie Malecón v Bratislave, 23. septembra 2010
šéfkuchár reštaurácie Malecón v Bratislave, 23. septembra 2010
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na masle orestujeme cibuľu, huby a zemiaky. Pridáme kurací vývar a všetko pomaly varíme, ochutíme soľou a čiernym korením. Keď sú zemiaky a huby rozvarené, pridáme smotanu a ešte chvíľu varíme.
- 2
Nakoniec polievku rozmixujeme, precedíme a dochutíme. Varené kura z vývaru natrháme na kúsky, ktoré orestujeme na masle s mladou cibuľkou.
- 3
Osolíme, okoreníme a pridáme nasekaný rozmarín a petržlen.
- 4
Náš tip: Rozmarín povzbudzuje vylučovanie tráviacich štiav, stimuluje činnosť pečene, obmedzuje rast baktérií. Pokrmom dodáva chuť zveriny.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu