4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
80 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Umytú hovädzinu varíme vo vode, pričom penu odstraňujeme. Neobielenú polovičku cibule na reznej strane opečieme do hneda a spolu so soľou, bobkovým listom a zrnkami korenia pridáme k mäsu. Prikryjeme a varíme na miernom ohni asi hodinu. Slaninu, cviklu, pór a kapustu pokrájame.
- 2
V hrnci rozohrejeme masť a opečieme v nej pokrájanú slaninu, pridáme kapustu a pór a krátko opečieme. Primiešame cviklu so šťavou a rajčiakový pretlak. Postupne dolievame mäsový vývar. Mäso pokrájame na kocky a vložíme do polievky.
- 3
Polievku podľa chuti osolíme, pridáme cukor, biele korenie, ocot a podávame. Do každej porcie dáme trocha smotany.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu