Kapustnica špeciál

redakcia - fotkaredakcia, 9. októbra 2009
4
porcie
20 minút
príprava
80 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
1,5 l
300 g
1/2 ks
1 KL
4 zrnká
50 g
1 šálka
100 g
1 PL
1 PL
2-3 PL
100 g




Postup

  1. 1

    Umytú hovädzinu varíme vo vode, pričom penu odstraňujeme. Neobielenú polovičku cibule na reznej strane opečieme do hneda a spolu so soľou, bobkovým listom a zrnkami korenia pridáme k mäsu. Prikryjeme a varíme na miernom ohni asi hodinu. Slaninu, cviklu, pór a kapustu pokrájame.

  2. 2

    V hrnci rozohrejeme masť a opečieme v nej pokrájanú slaninu, pridáme kapustu a pór a krátko opečieme. Primiešame cviklu so šťavou a rajčiakový pretlak. Postupne dolievame mäsový vývar. Mäso pokrájame na kocky a vložíme do polievky.

  3. 3

    Polievku podľa chuti osolíme, pridáme cukor, biele korenie, ocot a podávame. Do každej porcie dáme trocha smotany.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia