porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Heru si vyšľaháme do peny s práškovým cukrom a po jednom do toho zašľaháme vajcia.
- 2
Zmiešame múku s práškovým cukrom a zamiešame do peny. Čokoládu si rozpustíme nad parou a pomaly zapracujeme do cesta. Ak máte, môžete pridať za hrsť sekaných orechov, nič tým nepokazíte.
- 3
Cesto upečieme vo vymastenej a múkou vysypanej forme.
- 4
Teraz si pripravíme plnku: nad parou šľaháme žĺtky s cukrom, mliekom a kakaom, kým to nie je mierne teplé. Potom odstavíme z platne a šľaháme šľahačom až do zhustnutia. Nakoniec po lyžičkách primiešavame zmäknuté maslo. Hotovo. Túto plnku robím veľmi rada, lebo sa mi zatiaľ ani raz nezrazila a okrem toho je veľmi chutná. Použite však čerstvé vajcia. Alebo použite niektorú zo svojich obľúbených čokoládových plniek :-)
- 5
Tortu klasicky poskladáme a polejeme čokoládovou polevou. Je to veľmi sýty zákusok, to kvôli toľkej čokoláde v ceste. Milovníkom čokolády odporúčam :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu