Losos teriyaki
Losos teriyaki

Losos na teriyaki omáčke

majlus - fotkamajlus, 3. decembra 2017
Losos na teriyaki omáčke
Foto: Majlus

Žiadalo sa mi menšej zmeny na úpravu lososa a tak Vám ho sem pridávam. Podľa mňa je to rýchla úprava a nezabralo mi to Zobraziť celý popisŽiadalo sa mi menšej zmeny na úpravu lososa a tak Vám ho sem pridávam. Podľa mňa je to rýchla úprava a nezabralo mi to veľa času. Verím že i Vám bude jeho úprava chutiť. Prajem dobrú chuť.

30 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Suroviny

5 PL
5 PL (alebo koňak)
5 PL
1 PL
1 KL




Postup

  1. 1

    Lososa som zbavila kože a nakrájala. Pripravila som si omáčku : zmiešala som sójovú omáčku, cukor, víno, ryžový ocot a čili.

    Losos na teriyaki omáčke  - obrázok 1
  2. 2

    Ked sa rozpustil cukor v omáčke namočila som do omáčky kúsky lososa. Nechala som marinovať cca 15min. Odporúčam nechať aj menej.

    Losos na teriyaki omáčke  - obrázok 2
  3. 3

    Vytiahla som lososa a jemne osolila... pozor sójova omáčka je slaná a následne som ich sprudka opiekla. Keďže sós obsahuje cukor pozor na spečenie... aj ten môj losos mal byť menej na panvici ☺ Omáčku v ktorej som marinovala lososa som jemne zredukovala -použijem ju na poliatie lososa. Konzistencia je lesklá a jemne hustá. Na špenát nebudem dávať recept. Ten môj som urobila ako pastu. Nakoniec pri podávaní som lososa obliala teriyaki omáčkou /možno to nie úplne originál omáčka ale chutila / tento postup určite vyskúšam i s iným mäsom. Chutilo nám to. Dobrú chuť!

    Losos na teriyaki omáčke  - obrázok 3

Diskusia k receptu

afataga
Teriyaki omacku robim inak, mam ju rada, ale od kedy som videla film, ako sa chovaju lososy, nedam ho do ust ani keby mi zaplatili
1x majlus
majlus
@Afataga (3.12.2017 19:52)

bohužial je to všade už len busisness...snažím sa nejsť ryby z chovu ,ale kto dá na to záruku že je to vždy len z volne žijúcich ....☺
vilmica
@Majlus (4.12.2017 12:15)

vsak to, ze v podstate zaruku nemas ziadnu. nuz tak to proste chodi. my sme si zas na lososa cez vianoce zvykli, chuti mi viac ako kapor a najlepsi je na ceresnovom dreve, tak trocha zaudeny. uz sa z toho stala taka tradicia, ze sa na vianoce rozpali na teraske BGR a ryba sa pripravuje v nom
1x majlus
bukvayova
joooj losos. u nas sme za posledne roky presedlali hlavne na tutu rybku.. dokocna som sa ju pokusala uz aj vysmazat a nedopadlo to zle.. celkom sa drzala pokope.. no tiez je celkom dilema, kde lososa kupit, aby bol ozaj sam o sebe dobry..
leaela
@Bukvayova (6.12.2017 13:24)

Nekupuj ho radsej nikde.chod na Youtube,zadaj do vyhladavaca :Och,ryba!.pozri si ten dokument a prejde ta chut.....pekny den vsetkym ;-)
1x radost
bukvayova
@Leaela (6.12.2017 14:49)

toto si si mohol odpustit.. ako co my obycajni ludia s tym narobime.. keby sme sa mali nad takymi to vecami pozastavovat, asi by sme nejedli nic
leaela
@Bukvayova (7.12.2017 11:23)

Ja som ti to doporucil v dobrom,aby si sa vyhla jedom.myslim,ze ten dokument o chove ryb je zaujimavy a k takym informaciam sa bezne nedostaneme.nechcel som ta urazit.vzdy je moznost volby....pekny den vsetkym ;-)
radost
@Bukvayova (7.12.2017 11:23)

my-obyčajní ľudia-si môžeme vyberať-čo budeme jesť..bez lososa sa neumiera od hladu..:-)

@Leaela

podpisujem tvoje písmenká..film som videla na DVOJKE..potom ešte raz na Youtube..a viac som lososa nekúpila..hoci mi vyhovoval pre vnúčatká-bo nemá kostičky..nebudem si dobrovoľne "zabíjať" svojich milovaných..:-)
radox1
ja osobne nie som zastanca lososa,ovela viac mi chuti nas pstruh alebo zubac,pricom viem ze ked ho kupim je cerstvy.teda musi byt samozrejme chladeny.
1x leaela




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia