Foto: lucsar
túto bábovku zvyknem piecť dosť často. Recept pochádza z manželovej rodiny
12
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
45 minút
na 160 °C
na 160 °C
Postup
-
1
Zo 4 bielkov si vyšľahám sneh. Žĺtky vymiešam s práškovým cukrom. Postupne pridávam striedavo hladkú múku, vodu, olej a vanilkový cukor. Opakujem tento postup cca trikrát. Na konci si odložím trošku hl. múky, do ktorej pridám PDP.
- 2
Do masy si pridám predpripravený sneh, ktorý pomaly zašľahám a na záver prisypem hl. múku z PDP. Všetko spojím a polovicu zmesy si vylejem do formy /používam silikonovú formu ktorú vymažem olejom/. Do druhej polovice pridám 2 PL kakaa a premiešam. Pomaly vlejem do formy.
- 3
Bábovku dám piecť do mierne vyhriatej rúry na 45 min
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu