dvojfarebná bábovka

lucsar - fotkalucsar, 7. júna 2015
dvojfarebná bábovka
Foto: lucsar

túto bábovku zvyknem piecť dosť často. Recept pochádza z manželovej rodiny

12
porcií
15 minút
príprava
45 minút
na 160 °C

Suroviny

4 ks
200 g
200 g
1 bal.
1 bal.
100 ml
100 ml
2 PL
4 ks




Postup

  1. 1

    Zo 4 bielkov si vyšľahám sneh. Žĺtky vymiešam s práškovým cukrom. Postupne pridávam striedavo hladkú múku, vodu, olej a vanilkový cukor. Opakujem tento postup cca trikrát. Na konci si odložím trošku hl. múky, do ktorej pridám PDP.

  2. 2

    Do masy si pridám predpripravený sneh, ktorý pomaly zašľahám a na záver prisypem hl. múku z PDP. Všetko spojím a polovicu zmesy si vylejem do formy /používam silikonovú formu ktorú vymažem olejom/. Do druhej polovice pridám 2 PL kakaa a premiešam. Pomaly vlejem do formy.

  3. 3

    Bábovku dám piecť do mierne vyhriatej rúry na 45 min

    dvojfarebná bábovka - obrázok 3

Diskusia k receptu

waocipa
recept si ukladám,mam otázku vodu sa dava prevarenú
lucsar
dala som neprevarenu :) nevyzera uplne super, ale vcera sa po nej len tak zaprasilo :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia