Brokolicové kuracie rezne

owlann - fotkaowlann, 8. novembra 2014

Medzi obľúbený druh mäsa, ktorý konzumujeme patrí predovšetkým kuracina. Tá je u mňa TOP a má mnohostranné využitie. Tento obed je tiež kombináciou Zobraziť celý popisMedzi obľúbený druh mäsa, ktorý konzumujeme patrí predovšetkým kuracina. Tá je u mňa TOP a má mnohostranné využitie. Tento obed je tiež kombináciou surovín, ktoré obľubujeme - brokolica, plesňový syr a schwarzwaldská šunka. Priatelia mali prísť na kolaudáciu bytu, preto som im uvarila naše obľúbené :) Bohužiaľ pri varení, pečení a príprave pre návštevu som nestihla jedlo nafotiť, preto pridám foto pri ďalšom pokuse :)

4
porcie

Suroviny

(rezne)
1 ks
100 g
50 g
4 plátky
4 plátky




Postup

  1. 1

    Na začiatku našej prípravy si umyjeme brokolicu a rozdelíme ju na ružičky. Dáme do hrnca so slanou vodou a povaríme, aby bola stredne tvrdá, cca taká ako keď ju chceme vyprážať. Zlejeme vodu a brokolicu si nastrúhame na strúhadle s väčšími otvormi. Dáme si ju bokom. Pripravíme si syr eidam aj plesňový syr - môže byť Niva, príp. Rival. Oba syry si nastrúhame a zmiešame s nastrúhanou brokolicou. Osolíme - ale jemne, pretože syr je slaný.

  2. 2

    Kuracie prsia si umyjeme, orežeme všetky tie biele veci, ktoré sú na mäse :) a osušíme. Rezne si nakoreníme, osolíme a z každej strany jemne naklepeme. Ostrím nožíkom si každý kúsok v strede rozrežeme, aby sme mohli mäso naplniť. Do každého rezňa vložíme plátok šunky, môžeme aj dva, podľa toho, kto je aký mäsožravec a plníme pripravenou brokolicovo-syrovou zmesou. V tomto bode si naplnené mäsko musíme nejako "zopnúť", aby nám plnka pri pečení neušla. Použila som obyčajné špáradlá, prípadne nalámanú špajdlu, ale veď vy si poradíte :) Na panvici si rozpálime olej a môžeme opekať mäsko, najskôr na silnejšou plameni, aby sa nám uzavrelo a potom si zmiernime oheň a jemne pečieme. Mäsko je hotové, keď je mäkké, to budete vidieť, neviem presne povedať čas, pretože každý má inú platňu ale určite to budete vidieť a ja to robím tak, že do mäsa pichnem jemne vidličkou a cítim, či je mäkké alebo ešte je surové zvnútra. Pred koncom pečenia si mäso obalíme v schwarzwaldskej šunke. Šunku dávame preto neskôr, aby sa nám hneď nespiekla, pričom mäso by bolo ešte surové. Ak sa stane že šunka z mäsa opadáva, nič sa nedeje, stačí ju len pri servírovaní položiť na vrch.

  3. 3

    K hotovým brokolicovým rezňom podávame opekané zemiaky alebo ryžu, no môžme aj 1/2 ryža, 1/2 zemiaky. To už záleží od chute a stravníkov. Taktiež môžeme pripraviť zeleninový šalát a ja robievam cesnakový dressing - kyslá smotana, cesnak, korenie, soľ. Pri servírovaní jemne posypem červenou paprikou. Dobrú chuť

Diskusia k receptu