ďalší do rubriky kuracina
Postup
-
1
Rajčiaky ponoríme do vriacej vody,ošupeme,zbavíme jadierok a nakrájame na kocky.Kuracie stehná alebo rozporciované kurča opláchneme a osušime.Cibuľu a cesnak nakrájame na malé kúsky.Do panvici dáme 2pl.oleja,kuracie stehná alebo rozporciované kurča v ňom opečieme,osolíme,okoreníme a opaprikujeme.Potom mäso vyberieme pridáme zvyšok oleja,v ktorom podusíme cibuľu s cesnakom do sklovita.Pridáme rajčiaky so zvyškom mletej papriky a dusíme 5 minút,pridáme mäso i vývar a dusíme na miernejšom ohni prikryté asi 30minút.Medzitým očistime zelenú papriku,nakrájame ju na tenké pásiky,približne 15minút pred koncom ich dáme mäsu a spolu všetko dodusíme.Podávame so zemiakmi a zapijame bielym vínom.
Diskusia k receptu