Foto: kukulienka71
Poslúži ako rýchla večera,či obed.Základom sú cestoviny,mleté zvyškové mäso,zelenina a paradajkový pretlak.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
20 dkg alebo pečené |
|
25 dkg (prílohové) |
|
1 ks (malá) |
|
1 ks (malá) |
|
1 ks (malá) |
|
1 ks |
|
5 dkg na posypanie |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Zvyšok vareného/pečeného mäsa pomelieme. Postavíme si vodu na varenie cestovín.
- 2
Cibuľu pokrájanú na kocky opekáme, pridáme na hrubo postrúhanú mrkvu a spolu dusíme pod pokrievkou.
- 3
Prílohové cestoviny uvaríme v osolenej vode a scedíme ich,nepreplachujeme,necháme odkvapkať. Zatiaľ si očistíme cukinu,nahrubo ju postrúhame,posolíme a pridáme k mrkve, dalej dusíme do zmäknutia (asi 7 min), prilejeme menší paradajkový pretlak,pridáme mleté mäso a dôkladne premiešame.
- 4
Kto chce,môže pridať korenie podľa ľubovôle.Necháme celé prejsť varom.Primiešame cestoviny a na tanieri posypeme strúhaným syrom.Ja som mala čerstvý.
- 5
Celé jedlo je šikovne hotové do 30 minút.Varianta so surovým mäsom trvá samozrejme dlhšie.Toto jedlo je určite lepšie ako Rýchla večera v sáčku.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu