Mäsovo-zeleninové penne

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 6. februára 2014

Poslúži ako rýchla večera,či obed.Základom sú cestoviny,mleté zvyškové mäso,zelenina a paradajkový pretlak.

3
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

20 dkg alebo pečené
25 dkg (prílohové)
1 ks (malá)
1 ks (malá)
1 ks (malá)
1 ks
5 dkg na posypanie
1 PL




Postup

  1. 1

    Zvyšok vareného/pečeného mäsa pomelieme. Postavíme si vodu na varenie cestovín.

  2. 2

    Cibuľu pokrájanú na kocky opekáme, pridáme na hrubo postrúhanú mrkvu a spolu dusíme pod pokrievkou.

  3. 3

    Prílohové cestoviny uvaríme v osolenej vode a scedíme ich,nepreplachujeme,necháme odkvapkať. Zatiaľ si očistíme cukinu,nahrubo ju postrúhame,posolíme a pridáme k mrkve, dalej dusíme do zmäknutia (asi 7 min), prilejeme menší paradajkový pretlak,pridáme mleté mäso a dôkladne premiešame.

  4. 4

    Kto chce,môže pridať korenie podľa ľubovôle.Necháme celé prejsť varom.Primiešame cestoviny a na tanieri posypeme strúhaným syrom.Ja som mala čerstvý.

  5. 5

    Celé jedlo je šikovne hotové do 30 minút.Varianta so surovým mäsom trvá samozrejme dlhšie.Toto jedlo je určite lepšie ako Rýchla večera v sáčku.

Diskusia k receptu

afataga
dobre si to uklohnila, cestoviny si nacasuj tak, aby sa ti dovarili vtedy ked aj omacka a hned ich tam supni, kludne aj troskou vody, v ktorej sa varili, v tej vode je skrob, omacku ti trochu zahusti, ja by som tam urcite dala bazalku
kukulienka71
@izabella929 ,@afataga ,ďakujem vám.K paradajkovej omáčke sa hodí bazalka,ale ja ju moc nemusím.Ona tá omáčka práveže bola hustejšia,voda z cestovín ju mohla akomak zriediť a to by nebolo na škodu.
eviana
@kukulienka71 , výborné cestoviny si spravila, už na pohľad chutné a voňavé, super si využila mäso, veľmi chválim skvelá gazdina si :) 5*




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia