Rýchle a chutné jednoduché langoše

didiana123 - bez fotkydidiana123, 31. augusta 2021

Najjednoduchšie a najchutnejšie langoše.

20
porcií
40 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
500 ml vlažná
1 bal.
3/4 PL
1/3 PL
1 ČL
1 l na vyprážanie




Postup

  1. 1

    Múku nasypeme do misy. Pridáme rozmrvené droždie, soľ, troška cukru, sódu bikarbónu a prilejeme vlažnú vodu.

  2. 2

    Cesto miesime a podľa potreby dolievame vodu alebo dosypávame múku tak, aby nebolo cesto tuhé ani kašovité. Vymiesime mäkké jemné cesto, s ktorým sa nám bude dobre pracovať.

  3. 3

    Cesto prikryjeme a necháme nakysnúť cca 10-15 minút najlepšie na teplom mieste, aby dobre kyslo.

  4. 4

    Keď je cesto vykysnuté, jemne si naolejujeme pracovnú dosku. Cesto vyberieme a trháme po kusoch, z ktorých narobíme bochníčky ktoré necháme cca 15 minút odpočívať.

  5. 5

    Dáme si rozpáliť olej na vyprážanie. Olej skúšame tak, že odštipneme kúsok cesta a dáme do oleja. Keď vypláva hneď hore, olej je rozpálený.

  6. 6

    Zoberieme jeden bochník a naolejovanými rukami ho krúživými pohybmi roztiahneme do kruhového tvaru a vložíme do oleja. Smažíme z každej strany podľa potreby dozlatista.

  7. 7

    Dobrú chuť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia