Rýchle a chutné jednoduché langoše
Najjednoduchšie a najchutnejšie langoše.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Múku nasypeme do misy. Pridáme rozmrvené droždie, soľ, troška cukru, sódu bikarbónu a prilejeme vlažnú vodu.
- 2
Cesto miesime a podľa potreby dolievame vodu alebo dosypávame múku tak, aby nebolo cesto tuhé ani kašovité. Vymiesime mäkké jemné cesto, s ktorým sa nám bude dobre pracovať.
- 3
Cesto prikryjeme a necháme nakysnúť cca 10-15 minút najlepšie na teplom mieste, aby dobre kyslo.
- 4
Keď je cesto vykysnuté, jemne si naolejujeme pracovnú dosku. Cesto vyberieme a trháme po kusoch, z ktorých narobíme bochníčky ktoré necháme cca 15 minút odpočívať.
- 5
Dáme si rozpáliť olej na vyprážanie. Olej skúšame tak, že odštipneme kúsok cesta a dáme do oleja. Keď vypláva hneď hore, olej je rozpálený.
- 6
Zoberieme jeden bochník a naolejovanými rukami ho krúživými pohybmi roztiahneme do kruhového tvaru a vložíme do oleja. Smažíme z každej strany podľa potreby dozlatista.
- 7
Dobrú chuť.
Tiež langoše:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu