Francúzske srdiečka fotorecept
Tento recept doniesla dcéra z Francúzska pred cca 30 rokmi. Preto im hovoríme francúzske srdiečka. Je to rýchle a veľmi žravé.:)
20 minút
príprava
príprava
10 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Na dosku nasypeme práškový cukor a na ňom vyvaľkáme lístkové cesto na 3 mm hrúbku.
-
2
Plát cesta cez sitko husto posypeme kakaom, tak, aby nebolo vidieť cesto.
-
3
Potom z oboch dlhších strán zrolujeme cesto do polovice.
-
4
Nakrájame na rezy 8 mm hrubé. Každý rez dolu (pri strede cesta, kde nie je stočený) prstami stlačíme, aby sme dostali tvar srdiečka.
-
5
Ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C upečieme. Pečenie kontrolujeme, je to upečené rýchlo, asi 8-10 minút.
Diskusia k receptu