Rebarbora na ryžovom pudingu
Štefan Benďák
šéfkuchár reštaurácie LemonTree v Bratislave – jedinej slovenskej s certifikátom Thai Select, 29. apríla 2012
šéfkuchár reštaurácie LemonTree v Bratislave – jedinej slovenskej s certifikátom Thai Select, 29. apríla 2012
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Ryžu s vodou rozmixujeme v mixéri. Očistenú rebarboru nakrájame na plátky. Kokosové mlieko spolu s 50 g cukru privedieme do varu, pridáme rozmixovanú ryžu a za stáleho miešania varíme na miernom ohni 20 minút.
- 2
Pred koncom varenia pridáme smotanu, krátko povaríme a zmes vylejeme do formy a necháme vychladnúť.
- 3
Zvyšný cukor zmiešame s trochou vody a prevaríme tak, aby vznikol sirup. Do horúceho sirupu vmiešame rebarboru. Z ryžového pudingu vykrajujeme kocky, ktoré ozdobíme rebarborou a prelejeme sirupom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu