Rebarbora na ryžovom pudingu

Štefan Benďák
šéfkuchár reštaurácie LemonTree v Bratislave – jedinej slovenskej s certifikátom Thai Select, 29. apríla 2012
Rebarbora na ryžovom pudingu
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie

Suroviny

100 g
200 ml
90 g
500 ml
200 ml
150 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ryžu s vodou rozmixujeme v mixéri. Očistenú rebarboru nakrájame na plátky. Kokosové mlieko spolu s 50 g cukru privedieme do varu, pridáme rozmixovanú ryžu a za stáleho miešania varíme na miernom ohni 20 minút.

  2. 2

    Pred koncom varenia pridáme smotanu, krátko povaríme a zmes vylejeme do formy a necháme vychladnúť.

  3. 3

    Zvyšný cukor zmiešame s trochou vody a prevaríme tak, aby vznikol sirup. Do horúceho sirupu vmiešame rebarboru. Z ryžového pudingu vykrajujeme kocky, ktoré ozdobíme rebarborou a prelejeme sirupom.

Recept je zaradený do kategórií:
Dezerty, Na sladko, Pudingy, Najlepšie jarné jedlá

Diskusia k receptu

hubata
Keby som tak mala záhradu, tak by tam teraz bola rebarbora ........ a mohla by som toto vyskúšať.