Hruškový koláč

simi - fotkasimi, 20. januára 2013
Hruškový koláč
Foto: simi

Svieži a jemný koláč na každú príležitosť. :)

20 minút
príprava
35-40 minút
na 170 °C

Suroviny

170 g
100 g
100 g
1 sáčok
(vyšľahaný sneh)
4-5 ks (odrody Conferencia)
3 KL
 (bez kôstok)




Postup

  1. 1

    Prichystáme si suroviny.

    Hruškový koláč - obrázok 1
  2. 2

    Heru rozmixujeme s kryštálovým cukrom. Pridáme pár kvapiek citrónovej arómy a ešte krátko pomixujeme.

    Hruškový koláč - obrázok 2
  3. 3

    Potom pridáme múku s kypriacim práškom a vyšľahané bielky, vznikne nám hustá hmota.

    Hruškový koláč - obrázok 3
  4. 4

    Hrušky ošúpeme a prekrojíme na polovice, jadrovníky nevykrajujeme.

    Hruškový koláč - obrázok 4
  5. 5

    Plech vyložíme papierom na pečenie, na ktorý rozotrieme med, poukladáme polovice hrušiek (jadrovníkom dole) a pokvapkáme šťavou z citróna.

    Hruškový koláč - obrázok 5
  6. 6

    Cesto potom lyžičkou ukladáme tak, aby sme vyplnili medzery medzi hruškami a uhladíme. Ozdobíme celými bobuľami hrozna.

    Hruškový koláč - obrázok 6
  7. 7

    Po upečení necháme koláč dobre vychladnúť, potom ho preklopíme, odstránime papier a nakrájame podľa uložených hrušiek. Ozdobíme podľa vlastnej predstavy napríklad bielym jogurtom, ovocím alebo šľahačkou. :)

    Hruškový koláč - obrázok 7

Diskusia k receptu

evanaaa
Krásny, neobvyklý koláč a tie hrušky Conference kupujem aj ja v Lídli, sú sladké a ako maslo. Aj sa bojím jesť kvôli cukru.
qaroh
Ja robím tento koláčik od kamarátky:
Koláč od tety Glasovej:
Potrebujeme: 1 balíček lístkového cesta, 1 veľký hruškový kompót alebo čerstvé hrušky, 4 dkg hladkej múky,10dkg práš. cukor alebo
krištalový,1 vanilk. cukor, 2 žĺtky,2 dcl šlahačky, orechy alebo
mandle na posypanie, chuť do pečenia.

Postup: Lístkové cesto rozvaľkame do okruhlej formy na pečenie, okraje trochu vyzdvihneme, cesto popicháme vidličkou. Zo šľahačky múky a cukru uvaríme krém, do vlažného krému primiešame žĺtky. Na cesto pokrájame hrušky, zalejeme krémom, posypeme orechami. Pečieme asi pri teplote 180 asi 20-30 min a po vychladnutí jeme.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia