Najzamotanejší slaný koláčik
Foto: ponozky123
12
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Cesto rozvaľkáme do kruhu a vystelieme ním pripravenenú tortovú formu.
- 2
Baklažán pozdĺžne nakrájame na tenké plátky, nasolíme a necháme "vyplakať".
- 3
Mrkvu očistíme a nakrájame na plátky.
- 4
Vajíčko, nastrúhaný syr, nakrájanú mozzarellu, rozpustené maslo a smotanu zmiešame (plnka by mala mať mierne tekutú konzistenciu) a dochutíme soľou, korením a kurkumou.
- 5
"Vyplakaný" baklažán poutierame a jednotlivé plátky ukladáme po obvode formy. Podobne pokračujeme aj s mrkvou a takto striedame až do stredu koláča.
- 6
Na poukladanú zeleninu vylejeme syrovú zmes, prípadne dokoreníme a posypeme orieškami.
- 7
Pečieme 20 minút na 180 °C.
Tiež zeleninový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu