Najzamotanejší slaný koláčik
12
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
200 g |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
100 ml |
|
50 g strúhaný |
|
1 bal. |
|
2 PL |
|
|
|
|
|
|
|
(alebo kešu) |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Cesto rozvaľkáme do kruhu a vystelieme ním pripravenenú tortovú formu.
- 2
Baklažán pozdĺžne nakrájame na tenké plátky, nasolíme a necháme "vyplakať".
- 3
Mrkvu očistíme a nakrájame na plátky.
- 4
Vajíčko, nastrúhaný syr, nakrájanú mozzarellu, rozpustené maslo a smotanu zmiešame (plnka by mala mať mierne tekutú konzistenciu) a dochutíme soľou, korením a kurkumou.
- 5
"Vyplakaný" baklažán poutierame a jednotlivé plátky ukladáme po obvode formy. Podobne pokračujeme aj s mrkvou a takto striedame až do stredu koláča.
- 6
Na poukladanú zeleninu vylejeme syrovú zmes, prípadne dokoreníme a posypeme orieškami.
- 7
Pečieme 20 minút na 180 °C.
Tiež zeleninový koláč:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Zatiaľ 2 komentáre