Recept je od mojej mamy. Vida Karola- je prezývka autorky, maminej kamarátky. Robievam ho, keď už neviem, čo by som mala variť a všetci Zobraziť celý popisRecept je od mojej mamy. Vida Karola- je prezývka autorky, maminej kamarátky. Robievam ho, keď už neviem, čo by som mala variť a všetci sú hladní.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
pol balíka |
|
veľa leča 7 dcl pohár, alebo čerstva zelenina |
|
1 konzerva |
|
1 veľká |
|
pol dcl |
|
1 |
|
20 dkg strúhaný |
|
|
|
|
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Makaróny uvaríme v osolenej vode a scedíme do väčšej nádoby. Luncheonmeat pokrájame na malé kúsky. Ak použijeme čerstvú zeleninu, tak aj tú pokrájame na lečo. Cibuľu pokrájame na drobno. Eidam alebo iný tvrdý syr nastrúhame.
- 2
Na oleji speníme cibuľu, pridáme ( sterilizované ) lečo alebo pokrájané paradajky a papriky. Podusíme a pridáme na malé kúsky pokrájaný luncheonmeat ( aj s tou mastnou šťavou, v ktorej je uložený v konzerve) a spolu ešte asi 3 minúty dusíme.
- 3
Lanšmit s lečom zmiešame s uvarenými makarónami a vrstvíme do jenskej (zapekacej) misy. vrstvu ochutených makarónov , vrstvu kyslej smotany, posypeme trochou strúhaného syra a opakujeme tak že navrcu má byť strúhaný syr. Pečieme najprv prikryté pri 200° C 15 minút, pred dopečením odrkyjeme a pečieme asi 5 - 10 minút, aby syr chytil správnu farbu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu